Sinop'ta, valilik merdivenlerine kalem bırakma eylemi yapan öğretmenlere 189'ar lira para cezası verildiği bildirildi.

Türk Eğitim - Sen Sinop Şube Başkanı Turgay Şen, Sinop Valiliği tarafından belirtilen yerlerin dışında izinsiz eylem yapıldığı gerekçesiyle 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğinde valilik önüne kalem bırakma eylemi yapan öğretmenlere para cezası uygulandığını söyledi.

"Sinop Valiliği’nin eğitimciler üzerindeki, sendikalar üzerindeki anlamsız baskısı devam etmektedir. Ne zaman iş yerimiz önü olan Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak olsak zaten müsaade edilmediği gibi bunun dışında şahsımıza ve bir kısım arkadaşımıza 189 lira para cezası kesiliyor" diyen Şen, şöyle devam etti: "En son yaptığımız kalem bırakma eyleminde gayet nazik, gayet kibar basın açıklaması dahi yapmadan birer kalem bıraktık, öğretmenin gücü kalemden gelir buna bile 189 lira her arkadaşımıza para cezası kesildi. Valiliğin artık STK’lara ve sendikacılara tahammül göstermesi lazım. Para cezası ile bizi yıldıramazlar, yıldırmaları da mümkün değildir. Artık ülkeyi yakıp yıkanların zararları devlet tarafından karşılanıyor. Başbakan bu yönde açıklama yaptı. Bunun üzerine bu paraları bizden mi tahsil etmeye çalışıyorlar anlamış değiliz. Bu uygulama doğru bir uygulama değildir, yargıya güveniyoruz. Bu manada yargıya itiraz ettik. Çünkü eylem, basın açıklaması bizim anayasal hakkımızdır. Bu hakkımızı kullanmak istiyoruz. Verilen para cezaları çok anlamsız ve vicdan acıtıcı bir cezadır."

Şen, Sinop Valiliği tarafından son zamanlarda yapılan eylemlerde sendika üyelerine toplamda 7 - 8 bin lira civarında para cezası uygulandığını ve bu cezalara itiraz ettiklerini kaydetti.
Editör: Vitrin Haber