Müstakil Sanayici ve İş Adamları (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Sinop Valisi Kemal Cirit'i makamında ziyaret etti. 

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, 81 ilin MÜSİAD şube başkanlarının katılımı ve Sinop MÜSİAD'ın ev sahipliğinde düzenlenen 'Başkalar Toplantısı'na katılmak üzere hava yoluyla Sinop'a geldi. Türk Hava Yolları'na (THY) ait tarifeli uçakla Sinop Havalimanı'na gelen Olpak'a genel başkan yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri ve şube başkanları eşlik etti. Olpak ve beraberindekileri MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen ve yönetimi karşıladı. 

Daha sonra Valiliği Geçen Genel Başkan Olpak, MÜSİAD Sinop Başkanı Gökmen ve MÜSİAD Genel Merkez görevlileri, Sinop Valisi Kemal Cirit'i makamında ziyaret etti. 

TÜM BAŞKANLARIMIZ SİNOP'TA
Vali Cirit'e MÜSİAD çalışmaları hakkında bilgi veren Genel Başkan Nail Olpak, Sinop'ta ülke gündemi, MÜSİAD'ın kendi iş akışı ve şubelerle ilgili konuların masaya yatırılacağını söyledi. Olpak; "MÜSİAD'ın faaliyetlerini, bunların içerisinde bir kısmını şubelerimizle birlikte yapıyoruz. Her şubenin kendi faaliyeti var. Şubelerde yaptıklarımızda genel idare dediğimiz bir toplantı var, o biraz daha anlık, her şubeden başkan yönetim ve üyelerinin katıldığı bir toplantı. Birde başkanlar toplantısı yapıyoruz. Orada genel merkezden yönetim kurulu üyelerimiz. başkan yardımcılarımız ve şube başkanlarımız ile bir şubede bir araya geliyoruz. Gündemi değerlendiriyoruz. MÜSİAD'ın kendi iş akışıyla ilgili çalışmaları değerlendiriyoruz. Şu anda Sinop'ta bulunmamızın nedeni 'Başkanlar Toplantısı' Yıllık programlarla çalışıyoruz. Bu toplantıyı da yılbaşında belirlediğimiz bir program"

GÜNDÜZ ÜRETİYORUZ, GECE NÖBETTEYİZ
İş dünyasının gündüz üretimini yaparken, gece de demokrasi nöbeti tuttuğunu söyleyen Başkan Olpak sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu toplantı da hayatın normal devam ettiğinin bir göstergesi aslında. Bu toplantının kararı 15 Temmuz sonrası alınan bir karar ve palanlama değil. Yıl başında belirlediğimiz faaliyetler çerçevesinde, bir iki günlük sıcak atmosferin haricinde gecelerle ilgili nöbetler devam ederken, gündüzlerle ilgili çalışma nöbetleri hiç aksamadan devam ediyor. 

ÜRETMEYE VE DİRENMEYE DEVAM!
İş alemi olarak herkes farklı ve çok güzel sloganlar üretiyor bu dönemde. Biz de; 'Üretmeye ve direnmeye devam' diyoruz. Direnme değimiz kısmı, gece nöbetlerle ilgili kısmı. İnşallah pazar günü Yenikapı'da bir sonuca bağlayacağız. Ama önemli bir başka ayağı da silahla elde edilemeyenin, ekonomik anlamda yapılabilmesi riskine fırsat vermemek açısından 'üretmeye devam' etmek ama, sadece devam etmek değil, dozunu arttırarak, daha fazla üreterek devam etmenin önemini anlatıyoruz.

EKONOMİNİN ÇARKLARI AKSAMADAN DÖNÜYOR!
Bir üçüncü ayağımız da yurt dışı. Şu dönemde özellikle yurt içinde hamdolsun bir konsodilasyon sağlandı. Hiç kimsenin beklemediği kadar milletin direnişi, hesap edilmeyen bir direnişti. Ekonomik çarkların aksamaya uğramadan devam etmesi söz konusu. Elimizde bir takım yasalarla daha hızlı gidebilmemizle yurt içinde bir konsodilasyon dışarıya göre sağlandı. Ama dışarıda böyle bir şey söz konusu değil. Dışarıda maalesef hain çark, çok acımasız bir şekilde işlemeye devam ediyor. Birde işin o boyutuyla ilgili faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

Bu gün burada hem MÜSİAD'ın faaliyetlerini konuşacağız. Hemde günlük hayatın sürdürülmesi adına üretimimizin devamı hakkında başkanlarımızla konuşacağız"

VALİ CİRİT; İŞ DÜNYASI ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN BÜYÜK KATKI YAPIYOR! 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Sinop Valisi Kemal Cirit'de, iş dünyasının ülkenin geleceğine büyük katkılar sağladığını söyledi. Vali Kemal Cirit; "MÜSİAD Genel Başkanı ve sayın başkanlarımızı Sinop'ta misafir ediyor olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Genel yapıyı kısman özetlediniz. İş dünyasının bu ülkenin geleceğine ne kadar büyük katkı yaptığını bizler gözlemliyoruz. eğer bu ülke Cumhuriyetin 100. yılına bir vizyon hedefi koyarak kendisini şekillendiriyorsa, bunun çok önemli bir ayağı iş dünyası ve sizin görev icra ettiğiniz alan. 

ÜRETİCİMİZİN BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİ VAR
Konuşmasında üretimin önemine değinen "Her üreticinin başımızın üzerinde yeri olduğunu buradan belirtmek istiyorum. Üretici kesimin bu ülkenin hem ihracatına ve hem de istihdam yapısına katkısı herkesin bildiği bir gerçek. Bunu da yaparken sayın Cumhurbaşkanımızın şekillendirdiği 'milli ve yerlilik' meselesi de çok önemli bir boyut kazandırıyor. İşte MÜSİAD tam olarak bu noktada durduğu için ben hem size hem de üyeleriniz ve yönetim kurulunuza bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz vizyonu olan bir ülkeyiz. Vizyonu olan ülke içerisinde, Sinop'ta böyle bir toplantıyı gerçekleştirmeniz il açısından ve Sinop Başkanlığı açısından bir farkındalık oluşturacağını düşünmekteyim" diye konuştu. 

TÜM YATIRIMCILARIMIZI SİNOP'A DAVET EDİYORUM!
MÜSİAD aracılığı ile tüm yatırımcıları Sinop'a davet eden Vali Kemal Cirit sözlerini şöyle sürdürdü; Tabi Sinop ekonomik büyüklüğü yüksek bir il değil. İthalat ve ihracat rakamlarını fazla veriyoruz ama sermaye oldukça küçük. OSB'mizin bir çok yatırıma ev sahipliği yapabilecek bir pozisyonunun olduğunu sizler buradayken ifade edeyim. Doğal Limanı ile de bir çok noktaya ihracat yapabilecek bir pozisyonumuz var. Beni ş dünyasına sizin aracılığınızla sesleniyorum. Buyursunlar gelsinler. Yatırım teşvikte de üst sıralarda yani 5. seviyedeyiz. 

SİNOP HER GECE HAİNLERE EN GÜZEL CEVABI VERİYOR
Tabi 15 Temmuz bu ülkeye ciddi bir travma yaşattı. Hainler; milletin lugatından çıkan bir kelimeyi bir kez daha hatırlattı. Burada ki dik duruşun finans boyutunda siz sanayici ve iş adamlarını görmekteyiz. Ülkece bu dik duruşu sergileyen herkese Sinop Valisi olarak bir kez daha teşekkür ediyorum. Siz 'gündüz çalışıyoruz, gece demokrasi nöbetindeyiz' dediniz. Doğrudur, hem MÜSİAD hem de buradaki diğer STK'lar ile birlikte Sinop'ta her gece ülkenin geleceğine göz dekin hainlere en güzel cevabı vermekteyiz" 

Ziyaretin sonunda MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak Vali Cirit'e MÜSİAD'ın çıkartmış olduğu çeşitli yayın organlarından bazılarını takdim ederken, Vali Cirit'de Olpak'a ziyaretin anısına Sinop'a özgü gemi maketi hediye etti. 
Editör: Vitrin Haber