MÜSİAD Sinop Şube Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen; "Seçilecek Rektörümüz siyasi parti temsilcileri, STK'lar, kanaat önderleri ve ilgili tüm paydaşlarla sık sık bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunmalı ve ortak çözüm üretme noktasında pozitif katkı sağlamalıdır" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sinop Şubesi tarafından Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde düzenlenen iftar yemeği, kimsesiz çocuklarla sanayici ve işadamlarını bir araya getirdi.

İftarın onur konukları çocuklar oldu
Programa;  AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, Sinop eski milletvekillerinden Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü, MÜSİAD Genel Merkez Teşkilatlanma Komisyon Başkan Vekili Bilal Kanter, Sinop'un ilim ve gönül adamlarından Sabri Gökmen Hocaefendi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, Türk Telekom İl Müdürü Baki Günay, Halk Bankası Müdürü Reşit Canik, İhlas Sinop Temsilcisi Abdullah Gür, Vitrinhaber yöneticileri Serhat Özşahin ve Fatima Özşahin ile bazı STK'ların temsilcileri, basın mensupları, sanayici ve iş adamları ile eşleri, Sevgi Evlerinde ve Çocuk Esirgeme Yurdunda kalan 40'ı aşkın çocuk katıldı. Çocuklar davetlilerin oturduğu tüm masalarda yerlerini alarak, büyükleriyle birlikte iftar açtı. 

Rektör STK'lar ve siyasetle uyumu olmalı
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar yemeği ardından, MÜSİAD'ın yurt içi ve yurt dışı çalışmalarının anlatıldığı sinevizyon gösterimi sunuldu. Ardından davetlilere hitap eden MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, iştiraklerinden dolayı tüm katılımcılara teşekkür etti. Gündeme ilişkin konuşan Gökmen, rektörlük seçimlerine vurgu yaparak, tüm adaylara başarılar diledi. Kim seçilirse seçilsin, üniversite rektörünün siyasi parti temsilcileri ve STK’larla uyum içerisinde olması gerektiğini dile getiren Ahmet Hilmi Gökmen; "Üniversiteler kuruldukları kentleri sosyo ekonomik anlamda gelişmesini desteklemesi en önemli görevlerindendir. Üniversiteler yaptığı harcamalar ekonomiye istihdam sağlama, bilgi öğretme, üretim ve iş gücünü geliştirme, vergi yatırımı ve marka değeri oluşturma unsurları ile bulundukları bölgelerde pozitif katkı sağlamaktadırlar. Böylesine önemli bir eğitim ve öğretim kuruluşunu yönetmeye talip olan rektör adaylarımıza da elbette ciddi ve görevler ve sorumluluklar düşmektedir. Seçilecek Rektörümüz yerel ve bölgesel kalkınmanın en önemli unsurlarından biri olarak kabul edilen üniversiteyi şehrin diğer yerel dinamikleri ile bütünleştirerek adımlar atmalı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve ilgili tüm paydaşlarla sık sık bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunmalı ve ortak çözüm üretme noktasında pozitif katkı sağlamalıdır" dedi. 

Konuşmasının son bölümünde ülke gündemine ilişkin konuşan MÜSİAD Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen sözlerini şöyle sürdürdü; "Bugün seçim sürecinde yapılan üslubu bir tarafa bırakılıp seçmenin verdiği mesajı iyi anlaşılması ve hızla yeni hükümet seçeneklerinin değerlendirilmesi gerekmektedir. Geldiğimiz noktayı yeterli bulmasak ta, ekonomimizin 12 yılda geldiği nokta hepimiz için ortak bir kazanımdır. Demokratikleşme, sağlık, ulaşım gibi bir çok alanda önemli gelişmeler elde ettik.  Tek partili iktidarın hızlı karar alma, hızlı yönetme imkanı gayet iyi kullanıldı. Bugün milletimiz tek partiye iktidar imkanı tanımazken, en azından bu dönemde koalisyon hükümeti kurulması yönünde beyan etmiştir.  Kanaatimize göre de sorumluluğu en fazla oy alarak 1. Partiye yüklerken diğer üç partimizi de mecliste yükselme ve temsil hakkı vererek ciddi sorumluluk yüklemiştir. MÜSİAD olarak bizlerin önceliği huzur, güven ve pozitif istikrar ortamının devamıdır” 

Bu manzarayı her yerde görmek isteriz!
Aynı zamanda MÜSİAD'ın kurucuları arasında yer alan AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak'da yaptığı konuşmada MÜSİAD'ın yaptığı güzel çalışmaların tüm STK'lara örnek olması gerektiğini söyledi. Bu güzel çalışmalardan en önemlisinin iftar yemeğine davet edilen kimsesiz minikler olduğunu belirten Tokmak, iftar yemeklerinde bu tür manzaraları görmek istediklerini kaydetti. Tokmak, Sinop'ta önemli bir boşluğu dolduran MÜSİAD'a teşekkürlerini sundu. Cengiz Tokmak konuşmasının devamında gerçekleştirdikleri meclis çalışmaları hakkında da katılımcılara geniş bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, seçimde birinci olan AK Parti'ye hükümeti kurma görevini vereceğini hatırlatan Tokmak, "Bu aşamada tüm partilerle görüşülecek ve herkes şartlarını ortaya koyacak. Biz, AK Parti'nin 13 yılda ülkeye kazandırdığı kazanımlar heba edilmeden, uyumlu bir koalisyon kurulması için mücadele veriyoruz ve çalışmalar yapıyoruz. Bu koalisyon MHP ile veya CHP ile olabilir" diye konuştu.

İftarda ayrıca Sinop eski Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı'da bir konuşma yaptı. Program konuşmalar ardından gerçekleştirilen çay sohbeti ile devam etti. 

Editör: Vitrin Haber