Önceki gün hayatını kaybeden AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü'nün babası Murat Çöpçü, gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde hayatını kaybeden Murat Çöpcü'nün cenazesi ilk olarak Dibekli köyü Fidanlık mahallesindeki evinde helallik alınması ardından Alaaddin Camisine getirildi. Burada AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü ve merhumun diğer yakınları taziyeleri kabul etti. Murat Çöpcü, öğleni müteakip İl Müftüsü Ali Hayri Çelik'in kıldırdığı cenaze namazı ardından Kirençukuru köyünde gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı.  

Cenazeye: AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Vali Vekili İzzet Ercan, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Altınbaş, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, MÜSİAD Sinop Başkanı ve 25. Dönem Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sinop Merkez İlçe Başkanı Hasan Demir ve teşkilatı, İYİ Parti Sinop İl Başkanı Hasan Aslan ve yönetimi, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik, Sinop eski Belediye Başkanları Hamza İnce ve Zeki Yılmazer, AK Parti'nin eski il başkanları Kemal Albayrak ve Yakup Üçüncüoğlu, CHP Sinop eski İl Başkanı Mustafa Acun, İYİ Parti Sinop eski İl Başkanı Ceyhan Demir, Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) Başkanı Engin Kırmızıgül, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, AK Parti teşkilatları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kirençukuru köyünden Merhum Kazım Çöpçü'nün oğlu olan Murat Çöpcü, Şevki, Süleyman, Hasan, Asım Çöpcü'nün kardeşleri, Şahin, Fehmi, Ramazan, Seyfettin, Muharrem ve Ak Parti İl Başkanı Ali Çöpcü'nün babalarıydı.