Yaklaşık 8 aydır tutuklu bulunan Sinop eski Müftüsü Mustafa Erkan, serbest bırakıldı. 

15 Temmuz hain dare girişimi ardından 22 Temmuz tarihinde göz altına alınan ve 24 Temmuz tarihinde de tutuklanarak cezaevine konulan Sinop eski Müftüsü Mustafa Erkan, mahkeme kararıyla serbest bırakıldı. Tutuklu bulunduğu Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan tahliye olan Mustafa Erkan, ilk açıklamayı Vitrinhaber'e yaptı. 

ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN
Hain bir oluşumla asla yan yana gelmediğini belirten Mustafa Erkan, "Allah devletimize zeval vermesin" dedi. Erkan sözlerini şöyle sürdürdü; "Devletimiz çok yaşasın. Allah-ü Teala devletimize kıyamete kadar zeval vermesin. FETÖ ile uzaktan yakından alakamız yok. Ben milletime ülkeme dua ettim. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. İnşallah bu süreci en güzel şekilde atlatırız diye hep dua ettim. Ben ölünceye kadar bu milletin ve devletimin emrindeyim. Asla küskünlüğüm olamaz. İnşallah Cenab-ı Hak tekrar devletime ve milletime hizmet etmeyi nasip eder"

ERKAN ŞU ANDA MERKEZ MÜFTÜSÜ
Sinop müftüsüyken 24 Temmuz tarihinde de tutuklanarak cezaevine konulan Mustafa Erkan, görevden ihraç yada açığa alınmamış, cezaevinde bulunduğu sırada Aralık ayında yayımlanan kararnameyle merkez müftülüğüne atanmıştı. Erkan, halen Merkez Müftülüğü kadrosunda yer alıyor. 
Editör: Vitrin Haber