Türk Eğitim-Sen Sinop Şubesi, Yönetici Atama Yönetmeliği’ne tepki gösterdi. 

Okul yöneticilerinin atamalarında etkili olan puanlama sisteminde şaibe olduğu gerekçesi ile Türk Eğitim Sen Sinop'ta tepki eylemi gerçekleştirdi.

Sinop Valiliği önünde yapılan ve çok sayıda sendika üyesi eğitimcinin katıldığı eylemde konuşan Şube Başkanı Turgay Şen, günlerdir ilan ettikleri endişelerinin ve çekincelerinin doğru çıktığını kaydeden Turgay Şen şunları söyledi; "Bu ülkede ana damar olan eğitim öğretim yuvaları birilerinin bahçesi yapılmak isteniyor, yazıklar olsun. İlimizde  4 yılını tamamlamış okul müdürleri, göreve devam edebilmek için ucube yönetmelik gereği puanlamaya tabi olmuştu. Bugün puanlamalar açıklandı. Sendikamız üyesi okul müdürlerinin % 96 ya yakını düşük puan verilerek elendi. Bu bir kıyımdır, zulümdür ve kadrolaşmadır. 

Kıyım yapıldı
Bilindiği üzere puan veren ilçe müdürleri ve şube müdürlerinin tamamı yeni başlamış ve puan vereceği kişiyi belki hayatında ilk kez görmüştür.  Şube müdürlerinin ise neredeyse tamamı Danıştay kararı ile şube müdürlükleri düşmüş kişilerden oluşmaktadır. Günlerdir ilan ettiğimiz endişelerimiz ve çekincelerimiz ne yazık ki doğru çıkmıştır. Listeler yandaş sendikada ve AKP teşkilatlarında oluşturulmuştur. Yıllardır bileğinin hakkıyla idarecilik yapmış insanlar sırf bizim gibi düşünmüyor, bize köle olmuyor diye kıyıma uğratılmıştır. Darbe dönemlerini ve 28 Şubat sürecini mumla aratan bu baskı ve sindirme dönemi de er geç tarihte bir kara leke olarak yerini alacaktır. Bulundukları her ortamda kul hakkı, adalet ve mazlum edebiyatı yapan zihniyetin nasıl yezidi bir zihniyete sahip olduğu gün gibi ortaya çıkmıştır. 

Buradan haysiyetini satmayan onurlu ve dik duran idarecilere sesleniyorum. Size ahlaksız teklifte bulundular, tehdit ettiler ancak siz onur ve haysiyetinizi satmadınız bugün mağlup gibi gözükseniz de kul katında da Allah katında da galip olan sizlersiniz. Hukuki mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Hayatlarının her anı güce yamanarak geçen kubur faresi zihniyet er geç mağlup olacaktır. Tetikçilik yaptığı bilinen kişiler hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulunulacaktır. 

Son söz Sinop kamuoyuna…
Binlerce  öğrencinin emanet edildiği milli eğitim resmen siyasi kadrolaşmanın ve ahbap çavuş ilişkilerinin hakim olduğu bir yer olmuştur. Sinop Eğitimi kuşatma altına alınmıştır. Yöneticiliğine son verilen müdürlerinizde eksik olan nedir? Görevde kalanların fazlalığı nedir? Lütfen bütün Sinoplular; yarınlarda 'Eyvah' dememek için öğrencilerine, okullarına ve idarecilerine sahip çık!"