Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Erol Derici'nin, TOBB tarafından Sinop’a yapılması kararlaştırılan okulun siyasi baskı ile Boyabat ilçesine alındığını iddia etmesi üzerine Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan tarafından yazılı açıklama yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, TOBB-ETÜ arasında imzalanan protokol kapsamında yapılması planlanan 24 derslikli Meslek Lisesine ilişkin ihtiyaç analizi yapıldığını belirterek, kamu kaynaklarının verimli kullanılması adına okulun Boyabat ilçesine yapılması uygun görüldüğünü söyledi. 

İHTİYAÇ ANALİZİ YAPILDI
Nevzat Türkkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Sinop İli Merkez İlçesinde; Bakanlığımız, Maliye Bakanlığı ve TOBB-ETÜ arasında imzalanan protokol kapsamında yapılması planlanan 24 derslikli Meslek Lisesine ilişkin ihtiyaç analizi yapılmıştır. Buna göre; merkez ilçede var olan 6 adet Meslek Lisesine ilave olarak inşaatı tamamlanan 16 Derslik Denizcilik Meslek Lisesi, 16 Derslik Turizm Meslek Lisesi, 18 Derslik İmam Hatip Lisesi bulunmaktadır. Ayrıca 24 Derslik Sağlık Meslek Lisesi yer teslim aşamasındadır.

VERİLER IŞIĞINDA SİNOP MERKEZDE BİNAYA İHTİYAÇ YOK
Hükümetimizin bu yatırımlarının hizmete girmesi neticesinde toplam3.060 olan Meslek Lisesi kapasitemiz 2 bin 550 öğrenci artırılarak 164 derslikte 5 bin 576 öğrenci kapasitesine ulaşacaktır. 2017-2018 öğretim yılı merkez meslek liselerimize devam eden 1.633 öğrenci mevcut olup derslik başına düşen öğrenci sayısı 10’dur. Bu veriler ışığında Sinop Merkez İlçede Mesleki Eğitim alanında binaya ihtiyaç olmadığı açıkça görülmektedir.

BOYABAT UYGUN GÖRÜLDÜ
Yine Sinop’un bir ilçesi olan Boyabat İlçemizde Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin deprem güçlendirmesi gerekmektedir. Kamu kaynaklarının verimli kullanılması adına TOBB-ETÜ tarafından yapılması planlanan 24 derslikli okulun Boyabat İlçemize yapılması uygun görülmüştür" 

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Derici bir basın toplantısı düzenleyerek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Sinop’a yapılması kararlaştırılan okulun siyasi baskı ile Boyabat ilçesine alındığını iddia etmiş ve  “Bu Sinop’a yapılan bir nezaketsizliktir. Sinop bunu hak etmiyor” diyerek, bölgecilik yapıldığını iddia etmişti. 
Editör: Vitrin Haber