Sinop'un Durağan ile Samsun'un Havza ilçelerinde, "Teröre lanet milli birliğe davet" yürüyüşü düzenlendi.

Durağan Kaymakamlığınca düzenlenen yürüyüş için belediye binası önünde toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla terör örgütleri aleyhine slogan attı. Katılımcılar, mehter takımı eşliğinde Orhangazi, İnönü ve Yusuf Kemal Tengirşek caddelerinden geçerek, yeniden belediye önüne geldi.

Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, burada yaptığı konuşmada, ortaya koydukları birlik ve beraberlikle terör örgütlerine karşı en güzel cevabı verdiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın terör örgütlerine karşı milli seferberlik çağrısı yaptığını hatırlatan Kılıçaslan, binlerce Durağanlı'nın yürüyüşe katılarak, çağrıya kulak verdiğini ifade etti.

Halkın terör örgütlerine karşı en sert tepkiyi verdiğine işaret eden Kılıçaslan, şöyle konuştu:

"Bugün burada sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak vererek binlerce Durağanlı bir araya geldik. Ay-yıldızlı bayrağın altında nasıl  mutlu yürüdüysek, bundan sonra da inşallah mutlu ve huzurlu yürüyelim. Halkımız bir kez daha açık ve net olarak ortaya koydu ki hain terör örgütleri asla kirli emellerine ulaşamayacaklar. Biz bu birlikteliğimizi sürdürdüğümüz sürece Allah'ın izniyle ülkemizi ve milletimizi hiçbir terör örgütü dize getiremeyecektir." 

Konuşmanın ardından terör saldırılarında şehit düşenler için dua edildi.

Yürüyüşe Kaymakam Vekili İzzet Ercan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 


 
Editör: Vitrin Haber