15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) Sinop İl Başkanlığı tarafından son zamanlarda döviz kurunda yaşanan dalgalanmaları protesto etmek amacıyla basın açıklaması düzenlendi.

Uğur Mumcu Meydanına açtıkları Türk bayrağı ve üzerinde "Başaramayacaksınız, bize diz çöktüremeyeceksiniz" yazılı döviz ve pankartıyla gelen MİDDER üyeleri basın açıklaması yapıldı. Grup adına konuşan MİDDER Sinop İl Başkanı Erol Özçelik, son günlerde döviz kuru üzerinde yaşanan dalgalanmaların siyasi bir operasyon olduğunu söyledi. 

DÖVİZ KURU ÜZERİNDEN YENİ BİR OYUN OYNANIYOR
"Yıllardır cennet vatanımız üzerinde çeşitli oyunlar oynanmakta, bu oyunlarla ülkemizin istikrarlı bir yönetime sahip olması engellemeye çalışılmaktadır" diyen Özçelik; "Son yıllarda ülkemizin kat ettiği mesafeyi hepimiz görmekteyiz. Bu mesafeden rahatsız olanlar yeni bir senaryo ile kur üzerinde oyunlarına başlamışlardır. Ancak şu iyi bilinmelidir ki ülkemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi kurda yaşanan bu dalgalanmaların önünü kesebilecek güce ve imkana sahiptir” dedi.

BU SİYASİ BİR OPERASYONDUR
Özçelik sözlerini şöyle sürdürdü; Biz dolar üzerinden operasyon yapılıyor deyince bu operasyon değil ekonomi bilimi ile ilgili diyenlere soruyorum, doların sahura kalkar gibi gece gece yükselmesi ekonomi biliminin neresinde yazıyor? Gece gece dolar artıyorsa bu bal gibi siyasi bir operasyondur. Bunu bilmek için Uzman olmaya gerek yok. 2 saat içinde 10 milyar doları yurt dışına çıkaranların  kimler olduğunun  araştırılmasını istiyoruz. 50 centlik çapulcularıyla gezi parkında denediler başaramadılar, 1 dolarlık uşaklarıyla 15 Temmuz gecesi beceremediklerini, simdi milyon dolarlık kuklalarıyla yapmaya çalışıyorlar, başaramayacaklar. Atatürk vatan evlatlarına ‘Size ölmeyi emrediyorum’ değinde bu şerefli Türk Milletinin evlatları neden ölelim demediler, teslim olmayı akıllarından bile geçirmediler. Şimdi aynı düşman parayı silah yapmış ülkemize hücum ediyor. Ne yapsanız boş, teslim olmayacağız”.

Basın açıklaması ardından grup üzerinde başaramayacaksınız, bize diz çöktüremeyeceksiniz yazılı döviz pankartını ve yanlarında getirdikleri ABD dolarını yaktı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

 
Editör: Vitrin Haber