Uzun yıllar çeşitli spekülasyonlara ve dedikodulara konu olan ve çözüm bekleyen Sinop mezbahanesinin, 2015 yılı Nisan ayında yapılan sözleşme ardından aynı yıl Mayıs ayında başlatılan inşa çalışmaları ile yapımına başlanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanarak hizmete açılan mezbahanede belediye bünyesinde çalışan uzman ekiplerce et kesim işlemine başlandı. Yaklaşık 2 milyon 200 bin liraya mal olan Sinop belediyesi mezbahanesi, kesilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanların hiçbir zayiat vermeden kesimlerini sağlayarak et temin edecek.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Baki Ergül, İçinde en modern et kesim cihazlarının yer aldığı mezbahanede belediye bünyesinde oluşturulan uzman ekiplerce kesim işlemlerinin gerçekleştirileceğini söyledi.

Ergül; “Uzun yıllardır çeşitli spekülasyonlara konu olan belediye mezbahanemizi Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansının 1,1 milyon desteği ile yaklaşık 2,2 milyon liraya tamamlayarak hizmete açtık. Çeşitli yollardan yaptığımız işletme taleplerimize yeterli destek ve katılım sağlanmayınca kendi bünyemizde oluşturduğumuz uzman ekiplerimizce et kesim işlemlerine başladık. İçinde en modern et kesim cihazlarının yer aldığı mezbahanemizde zayiatsız bir kesim söz konusu olup yine belediyemize ait et dağıtım aracı ile dağıtımlar gerçekleştirilmektedir” dedi.

 
Editör: Vitrin Haber