Çeşitli ziyaretler gerçekleştirmek üzere Sinop’a gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bu ziyaretler kapsamında Sinop’un kanaat önderleri, işadamları ve STK temsilcileri ile bir araya geldi. 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek ve düzenlenen programlara katılmak üzere Sinop’a geldi. İlk olarak Durağan ve Boyabat ilçelerinde ziyaretler gerçekleştiren ve Boyabat Kültür Merkezi temel atma törenine katılan Kurtulmuş daha sonra AK Parti Sinop İl Başkanlığı binası önünde düzenlenen mitinge katıldı. Burada kalabalık bir parti topluluğuna hitap eden Kurtulmuş hükümet çalışmalarını anlatarak Sinoplulardan 7 Haziran seçimleri için destek istedi. Kurtulmuş daha sonra Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama otelinde düzenlenen yemekte Sinop’un kanaat önderleri, işadamları ve STK temsilcileri ile bir araya geldi. 
Burada başkanlık sistemi ile ilgili eleştirilere de cevap veren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'deki mevcut 1982 Anayasasının Cumhurbaşkanlığı makamını diktatör yetkileriyle donattığını belirtti. Konuşmasında Türkiye’nin yeni Anayasa’ya ihtiyacı olduğunu savunan Kurtulmuş; Başkanlık sistemi diye konuştuğumuz zaman, bazı arkadaşlarımızın zihninde şu soru geliyor: ‘Daha ne istiyorsunuz? Cumhurbaşkanlığı makamı var, başkanlık sistemini isteyerek diktatörlük mü istiyorsunuz.' Ben sizlere de tavsiye ediyorum Anayasa'nın 104. maddesini defalarca okudum. Türkiye'deki mevcut 1982 Anayasası Cumhurbaşkanlığı makamını diktatör yetkileriyle zaten donatmıştır. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamı isterse bir diktatörde olması tasarlanan bütün yetkilere sahiptir. Cumhurbaşkanlığı makamını öyle yetkileri vardır ki; diyelim ki yüksek yargının önemli bir kısmı, YÖK’ün tamamı, büyük elçilerin tamamı, Sayın Cumhurbaşkanlığı makamının kontrolü altındadır. Başka diktatör yetkisi aramaya gerek yok ki. Cumhurbaşkanı isterse parlamentoda her hangi bir kişiyi başbakan olarak atayabilir. Dolayısı ile burada çalışmayan bir şey var, böyle demokrasi olmaz. Sandıktan kim çıkıyorsa onun mutlaka yönetimde olması lazım” dedi.

Programın sonunda, Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a çeşitli hediyeler sundu. Kurtuluş hediye takdiminden sonra Sinop’tan ayrıldı.
Editör: Vitrin Haber