Yaz başından bu yana açık denizle sirkülasyonu olmadığı için kenti kötü kokuya boğan mendirek, geçtiğimiz gün yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, Sinop Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü'nü (DLH) karşı karşıya getirdi. Toplantıda belediye ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü, sorumlunun DLH olduğunu belirterek, yapının yanlış projelendirildiğini ileri sürdü. 

Konunun gündeme gelmesi ardından kendine yöneltilen soruya cevap veren DLH Bölge Müdürlüğü yetkilisi, topu Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Anıtlar Kuruluna attı. 

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül'de, konuyla ilgili kamuoyunun belediyeye yüklendiğini belirterek, mendireğin sorumlusunun DLH olduğunu ve hesap verecek olan kurumun ise kendileri ve Kültür Müdürlüğünün olmadığını söyledi. Başkan Ergül: "Konunun muhatabı DLH'dır. Bu sorun ne zaman çözülecek? Kalıcı mı geçici mi olacak?Gereken yapılsın ve Sinop'u bu kötü kokudan bir an önce kurtarılsın. Biz Sinop olarak böyle bir kokuyla yaşamak zorunda değiliz" dedi. 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun'da mendireğin yapılırken teknik araştırma ve fizibilitesinin DLH'nın sorumluluğunda olduğunu kaydederek, olaya tepki gösterdi. Tosun: "Bu konuda başkalarını suçlamak doğru değil. Sorumluluk DLH'ya ait. Biz sadece kale surlarını koruma amaçlı, tarihi yapıya 50 metreden fazla yaklaşılmaması konusunu ve yükseklik olarak 2 metreyi geçmemesi gerektiğini kendilerine ilettik. Bunun haricinde teknik konu DLH'nın sorumluluğundadır ve sorumlusu da kendileridir" diye konuştu. 
 
Editör: Vitrin Haber