(KOSİDEF) Kocaeli ve Çevresi Sinop Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu yeni seçilen Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi YAZICI’yı, Darıca Belediye Başkanı Şükrü KARABACAK’ı ve Çayırova Belediye Başkanı Şevki DEMİRCİ’yi makamlarında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini sundular.

KOSİDEF Genel Başkanı Bahattin DEMİRCAN ve Yönetim Kurulunun katıldığı ziyaretler samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşti. İstanbul dışında ki tek Sinop Federasyonu olan KOSİDEF kuruluşta koyduğu vizyon ve etkili çalışmalarla bölgesinde etkin bir sivil toplum örgütüne dönüşerek Sinopluların göğsünü kabartan çalışmalara imza atıyor.

Ziyaretlerle ilgili olarak KOSİDEF Genel Başkanı Bahattin DEMİRCAN yaptığı açıklamasında”  Kuruluş felsefemiz olarak “Doğduğumuz yeri unutmadan, Doyduğumuz yere tam entegrasyon” vizyonunu ortaya koyduk. Bu şu demekti. KOSİDEF Sinop’u unutmayacak ama yaşadığı bölgede güçlü bir STK olacak. Hemşerileri adına gerekli yerlerde sözü geçen, hakkını alan bir federasyon olacak. Bu kapsamda yerel seçimler sürecinde Yönetim Kurulu üyelerimizden 4 ilçede Meclis üyesi adayları .çıkardık.  Ve bugün 3 yöneticimiz Meclis üyesi seçilmişlerdir. 1 yaşını doldurmayan Federasyonumuz bölgesinde ağırlığını ortaya koymuştur. Hedefimiz salt siyaset, birilerini bir yerlere taşımak değildir. Federasyonumuz somut olarak Sinop’u tanıtmak ve Sinop’un her ilçesine kardeş belediyeler bulmak amacıyla yola çıkmıştır. Metropol belediyelerin büyük imkanlarıyla Sinop’umuzun zorluklar içerisinde çalışan küçük Belediyelerine katkı sunmak ana hedefimizdir. Bu uğurda değerli Başkanlarımızla güzel ilişkilerimiz var. İnşallah ilerleyen süreçte memleketimize hizmet adına doğru adımlar atarak KOSİDEF’in lobi gücünü Sinoplulara anlatacağız. Seçilen Belediye Başkanlarını makamlarında ziyaret ettik, hayırlı olsun dileklerimizi sunduk. Ve hem kardeş Belediye noktasında hemde bugüne kadar yapılmamış bir etkinlik olarak 30-31 Ağustos 2014 tarihlerinde Gebze’de bulunan Fatih Sultan Mehmet Hanın Otağı  Hünkar Çayırında devasa bir “KOSİDEF Sırık Kebabı Festivali” düzenleyerek Sinop adını en üst düzeyde tanıtmaya ve temsil etmeye kararlıyız. Başkanlarımız bu konuda gereken tüm desteği vereceklerini ifade etmişlerdir. Kendilerine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”dedi.






Editör: Vitrin Haber