Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İHH ortaklığıyla Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı İlahiyatçı Yazar Nurettin Yıldız’ın Sinop ve Ayancık ilçelerinde vereceği konferansın gösteriler nedeniyle iptal edilesi ardından, Yıldız ve İHH Sinop Başkanı Sefa Yalın açıklama yaptı.

YANLIŞ VE İHMALLER DÜZELTİLİNCE GELECEĞİM
Sinop ve Ayancık ilçesindeki iki ayrı konferansı protestolar nedeniyle yetkililerce iptal edilen İlahiyatçı Yazar Nurettin Yıldız, Sinop'a tekrar geleceğini söyledi. Yıldız; "Şahsımız açısından üzücü ve esef verici olarak görmüyorum. Genç kardeşlerimizle buluşacaktık. Burada buluşmak nasip değilmiş. Rabbimden bizim ve dinleyecek genç kardeşlerimiz açısından da niyetlerimizi kabul buyursun. İnşallah bürokraside ki hantallık ve idarecilerin, bilhassa valilik ve kaymakamlığın yanlışlarını ve ihmallerini düzelttikten sonra inşallah ilk fırsatta Sinop'a geleceğiz. Gerekirse köy köy Sinop'u doyacağız. Yılmadık, hiç bir zaman yılmayı düşünmüyoruz. Kardeşlerimize zarar gelmesin, niyeti kötü olanlar yanlış bir iş yapmasın, biz vesile olmayalım diye meseleyi uzatmadan geri dönüyoruz. Köy köy dolaşmak üzere geri döneceğiz. Onlar salonları kapatırlar, ama Allah'a giden yolu kapatamazlar" dedi.


"BU BİR GÜVENLİK ZAFİYETİDİR"
İHH Sinop Temsilcisi Sefa Yalın da yaptığı açıklamada, yetkilileri eleştirdi. Olayların bu hale gelmesini güvenlik zafiyetine bağlayan Sefa Yalın; "Sinop İHH, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Sinop İl Müftülüğü organizesinde bütün yasal izinlerimizi alarak bir organizasyon tertip edildi. Bir kaç çapulcunun ciddi anlamda direnişi ve müthiş bir güvenlik zafiyeti nedeniyle programımız maalesef yapılamadı. Öyle ilginçtir ki, pedofoliye karşıyız diye bunu istismar ederek, böyle bir şey olmadığı halde programa karşı olduğunu iddia eden insanlar, programa gelen kızlarımıza küfürler, hakaretler ettiler. 40 kadar genç İHH gönüllüsü kız salonda mahsur kaldı. Hatta içlerinde hamileler de vardı. Sinop girişinde emniyet görevlileri çevirdi. Vali hanım emniyet görevlilerine böyle bir talimat vermediğini söylüyor. Emniyet görevlileri 'biz validen talimat almadığımız sürece sizi bırakmayız' diyorlar. Telefonu uzatıyoruz, 'buyurun telefonla konuşun sayın valimizle' diyoruz. Onlarda, 'biz telefonla talimat almayız' diyorlar. Hem Nurettin hocamı, hem de programa gelen arkadaşlarımızı Sinop iline sokmamışlardır. Bundan dolayı ciddi anlamda üzgünüz" diye konuştu. 

SİNOP'TA HİÇ BİR MÜTEDEYYİN İNSAN PROGRAM YAPAMAZ HALE GELDİ
Korkuyoruz ki; öyle bir noktaya geldik ki, Sinop'ta bu zafiyet yüzünden artık, hiç bir mütedeyyin insan bir program yapamayacak duruma gelecektir. Hiç bir şekilde artık, üç-beş insan dahi bir araya gelse program yapamayacak durumdadır. Burada gerek Cumhurbaşkanını, gerekse başbakanı göreve çağırıyoruz. Buradaki bütün sorunlarla ilgili gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz. Arkadaşlarımıza saldıranlar oldu. Çok basit güvenlik önlemleri altında, adı güvenlik önlemi olan, sırf program yapılmasın diye yapılan şeyler yüzünden bu program yapılamadı. 

Tüm sorumluların gerekli soruşturmaların yapılarak, gerekli cezaları almasını talep ediyorum" diye konuştu. 

Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nurettin Yıldız, yaptığı açıklama ardından vakıf yetkilileri ile birlikte Samsun'a hareket etti. 
 
Editör: Vitrin Haber