Sinop Üniversitesi'nde Haziran ayında yapılacak rektörlük seçimleri için Prof. Dr. Sedat Karayücel aday olduğunu açıkladı. Karayücel, 2011 yılında yapılan rektörlük seçimlerinde Prof. Dr. Recep Bircan ile yarışmıştı.  

Haziran'da yapılacak rektörlük seçimi için adaylığını açıklayan ilk isim olan Prof. Dr. Sedat Karayücel; üniversitenin yeterince gelişemediğini ileri sürerek, akademik ve idari huzuru sağlamayı amaçladığını söyledi. Sinop ile üniversiteyi bütünleştirip arzu edilen başarı ve kalkınmayı yakalamak için yüzlerce projeyi hayata geçirecek ekibiyle beraber yola çıktığını dile getiren Karayücel, niçin aday olduğunu şu şekilde açıkladı; "Demokratik, hukukun üstünlüğüne inanan, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, hoşgörülü, eleştiriye açık, etik ilke ve kurallarına sonuna kadar bağlı, akademisyenliğimin yanında yöneticilik becerisi, ulusal ve uluslararası tecrübeleri, bilimsel sezgi ve öngörü sahibi bir kişi olarak, hızla kurumsallaşma sürecini tamamlayarak tüm personelin sahipleneceği ve kendi geleneğini oluşturan, öğretim, araştırma ve topluma hizmet sağlamayı hedef alan, uzun süreli kitle eğitimini ve ömür boyu öğrenmeyi hedefleyen, çoğulculuk anlayışa göre yönetilen bir üniversite oluşturmayı öncelikli hedeflerimin ilk sırasına koyduğum için adayım. 'Üniversite demek rektör demektir' anlayışına son vermek, dikey yapılanma yerine yatay yapılanmayı sağlayarak adil, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı ile ötekileştirici değil çağdaş ve atılımcı rasyonel ve bilimsel düşünceyi rehber alan idari ve bilimsel düşünceyi oluşturup ve geliştirmek için aday oldum.  Bölgemizde, ülkemiz ve dünya sorunlarına çözüm üretebilecek, saygın bir üniversite oluşturmak için, milli ve manevi değerlerle donanımlı, evrensel değerlere uyumlu ve geleceğimizi emanet edebileceğimiz bir nesil yetiştirmek için rektörlük seçimlerinde adayım. Evrensel anlamda üniversitelerin bilimsel ve teknolojik gelişmelerle beraber, sosyal hayatta kültürel gelişmelerde 'öncü' ve 'tetikleyici' misyonu gereği toplumun çekici gücü görevini üstlenerek Sinop’a ve Sinop halkına layık olacak üniversitemizi uluslararası seviyeye çıkartmak vizyonumuzu gerçekleştirme yolunda yapılamayanları birlikte yapma fırsatını elde etmek için rektör adayı oldum"

Prof. Dr. Sedat Karayücel kimdir ?
1965 yılında Trabzon’da doğdu. İlk orta eğitimini Trabzon’da tamamladı. 1988 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sinop Su Ürünleri Fakültesi’nden iyi derece ile mezun oldu. 1992’de Su Ürünleri Yetiştiriciliği alanında yüksek lisansını tamamladı. 1993 yılında İngiltere Stirling Üniversitesinde Su Ürünleri alanında doktora eğitimine başladı ve 1997’de tamamladı. 1984 yılından beri öğrenci olarak başladığı Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde farklı tarihlerde Su Ürünleri Yetiştiriciliği Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkan yardımcılığı, Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı, Dekanlık görevlerini yaptı. Birçok bilimsel dergide hakemlik ve editörlük görevlerini yaptı. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, TÜBİTAK, Kalkınma Bakanlığı’nda birçok projede değerlendirme komisyonunda bulundu. Birçok TÜBİTAK ve Üniversitelere ait projede yürütücü ve araştırmacı olarak görev yaptı. Sinop Üniversitesini ulusal ve uluslararası arenada temsil eden Prof. Dr., Sedat Karayücel’in ulusal ve uluslararası çok sayıda eseri olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.


Editör: Vitrin Haber