Sinop Gençlik Merkezi ve Kapalı Yüzme Havuzunun bulunduğu Osmaniye mevkiine inşa edilecek olan 2 Bin 500 kişilik yeni ve modern spor tesisinin ihale süreci tamamlandı.

Milletvekili Dr. Nazım Maviş’in girişimleriyle hayata geçen ve 14 bin m2 olacak olan kapalı spor salonu, 18 milyon 414 bin TL yatırım bedeliyle; Sinop’un tarihindeki en büyük spor yatırımı olarak gösteriliyor.
İnşaatına önümüzdeki günlerde başlanması planlanan kapalı spor salonunun içerisinde; 2 adet basketbol ve voleybol sahası, 5 adet antrenman salonu, 5 adet soyunma odası ve 350 kişilik teleskopik tribünü bulunuyor.

SİNOP ARTIK SPOR ORGANİZASYONLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
Spor tesisi projesinin ihale sürecinin tamamlandığını belirten Maviş, “2 bin 500 kişilik yeni ve modern spor salonumuzun tamamlanmasıyla birlikte Sinop’ta spor turizmi büyük bir ivme kazanacak. Özellikle yüzme havuzu ve Sinop Gençlik merkezinin içinde bulunduğu Osmaniye mevkiinde inşa edilecek spor salonumuz, o bölgeyi bir spor kompleksine dönüştürecek” dedi.
Maviş ayrıca yeni spor tesisi ile Sinop’un spor turizminde önemli bir ivme kazanacağını kaydederek, “Modern ve büyük spor tesisimiz kentimizde çeşitli spor organizasyonlarının da gerçekleşmesini sağlayarak kış döneminde de birçok organizasyona ev sahipliği yapabilecek. Kapalı spor salonumuzun sağlayacağı katkılarla Sinop’umuz, spor turizminin önemli bir kenti olacaktır” dedi.

 
Editör: Vitrin Haber