Sinop’un Korucuk köyünde atık su kanalına düşen ve günlerce kurtarılmayı bekleyen bir dana, iş makinesi yardımıyla kurtarıldı. 

Üç gün önce otlatmak için bahçeye çıkardığı danası kaybolan Emine Bafralı, günler sonra hayvanını otlar arasındaki su kanalında buldu. Bafralı, hayvanın bulunduğu yerden çıkarılması için köylüler ve itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine gelen Sinop Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri danayı bulunduğu yerden çıkartamayınca iş makinesi talebinde bulundu. 

Sinop Belediyesine bağlı iş makinesinin olay yerine gelmesiyle kepçe tarafından su kanalının üst tarafı doldurularak dananın çıkabileceği bir rampa oluşturuldu. Uzun süren çalışmalar sonunda hayvan bulunduğu yerden çıktı ve rahat bir nefes aldı.

Hayvanın sahibi Emine Bafralı yaptığı açıklamada, “Otlardan fark edememiş su kanalına girmiş. Bulunduğu yer otlardan görünmüyordu. Hayvanı bulduğuma çok sevindim. Dana nasipse kurbanlık olacak” dedi.

Tarlada oluşan derin su kanalından rahatsız olan mahalle sakinleri, yetkililerden buranın kapatılması için yardım istedi. 

Mahalle sakinlerinden Hakkı Bafralı yaptığı açıklamada, “İlk vaka değil bu. Bu 3 metre derinliğindeki kanal Korucuk’un merkezi ana depodan salınan suyun, araziyi yara yara bu hale getirmesiyle oluştu. Bu bir iki üçüncü vaka değil, burada telef olan hayvanlarımız da oldu. Bu hayvan tesadüfen bulunmuş” diye konuştu.