Türkiye Kamu-Sen Sinop İl Temsilcisi Metin Süren, 24 Eylül tarihinde çeşitli sendikaların üyelerine yapılan müdahaleyi eleştirdi. 

Öğretmenlere yapılan uygulamanın hukuksuz ve orantısız olduğunu savunan Metin Süren; "Eğitimcilerimizin uğradığı haksızlıkları demokratik yollarla protesto etmek için Türkiye genelinde olduğu gibi İlimizde de 24 Eylül 2014 Çarşamba günü Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapmak istediğimiz  basın açıklamasına eşi benzeri görülmeyen bir şekilde, keyfi ve kasıtlı olarak olarak müdahale edilmiştir.

4688 Sayılı Sendikalar Kanununa göre sendikalar iş yerlerinde yaşanan olumsuzlukları iş yerlerinin önünde basın açıklamasıyla dile getirebilirler. Böyle bir hakkımızın var olduğunu İl Emniyet Müdürü ve yetkililere hatırlatmamıza rağmen geleceğimizin teminatı çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimize reva görülen bu haksız, hukuksuz ve orantısız müdahaleyi nefretle kınıyor ve  müdahale talimatını veren yetkililere sesleniyoruz. Vicdanınız rahat mı?. Başkent Ankara’ da Milli Eğitim Bakanlığı önünde yapılabilen, Ülke genelinde bütün Milli Eğitim Müdürlükleri önünde yapılabilen basın açıklaması Sinop Milli Eğitim Müdürlüğü önünde neden yapılamıyor? Yoksa yönetici kıyımı için özel görevlendirilen tetikçi müdürleri özel korumaya mı aldınız? Bunları korumak için size özel talimat mı verildi?  Yoksa baskıcı iktidarın sindirme talimatlarını yerine mi getiriyorsunuz. Görevinizi yapmış olmanın huzuru içinde misiniz.? Bu keyfi uygulamanın Türkiye Kamu-sen olarak takipçisi olacağımızı, kimsenin yaptığının yanına kalmayacağını belirterek konuyu kamuoyunun takdirlerine arz ediyoruz" dedi. 




Editör: Vitrin Haber