Lübnan'da kaçırılan Sinoplu Türk işadamı Aydın Tufan Engin serbest bırakıldı. Türk işadamının serbest bırakılması sürecini Twitter üzerinden açıklayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Engin'in ailesini de arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Lübnan'da serbest bırakılan Türk işadamı Aydın Tufan Tekin, Lübnan Başbakanı Necib Mikati'nin özel uçağıyla Dalaman Hava Limanı'na geldi. 

Aydın Tufan Tekin'i Beyrut Büyükelçimiz Süleyman İnan Özyıldız ve Lübnan Genelkurmay Başkanı General Abbas İbrahim karşıladı.

Serbest bırakılması ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, ''İlk olarak Cumhurbaşkanımıza, sayın Başbakanımıza, Dış İşleri Bakanımıza, Lübnan hükümetine, Arçelik ailesine ve bu konuda gecesini gündüzüne katan herkese yürekten teşekkür ediyorum'' dedi. 

İşadamı Tekin'in uçağı, 02.10'da Dalaman Hava Limanı İç Hatlar Terminali'ne indi. Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbel, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Süleyman İnan Özyıldız ile birlikte uçaktan inen Tekin, ailesinin bekletildiği VİP salonuna geldi. Burada babası Mahmut, annesi Güldane ve kız kardeşi Burçak Tekin ile kucaklaşan İşadamı Tekin, Beyrut'ta göz hapsinde tutulduğu günleri gazetecilere anlattı.
İşadamı Aydın Tufan Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurtulmasının hala bir rüya gibi olduğunu söyledi. 27 gün boyunca tutulduğu göz hapsinden kurtulma anının hayalini kurduğunu anlatan Tekin, ''İlk olarak Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Dışişleri Bakanımıza, Lübnan hükümetine, Arçelik ailesine ve bu konuda gecesini gündüzüne katan herkese yürekten teşekkür ediyorum'' dedi. Tekin, 27 günün uzun bir süre olduğunu, bu günleri gece ve gündüz olarak düşünülmesi gerektiğini belirtti.

Editör: Vitrin Haber