Ümraniye Belediyesinin destekleriyle Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) Ümraniye Şubesi’nin açılış töreninde 10 bin kişiye 2 ton mantı ikram edildi. 

Yöresel lezzetlerin vatandaşlarla buluştuğu SİYAD Tanıtım Günü'nde Grup İmera’nın şarkılarıyla eğlenen Ümraniyeliler, ikram edilen mantılardan tatmak için saatler öncesinden sıraya girerek renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Ümraniye Santral Meydanı’nda gerçekleşen açılış törenine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Eşi Saliha Can’ın yanı sıra; AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu,  AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, AK Parti Ümraniye Kadın Kolları Başkanı Hülya Taşçı, Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) Genel Başkanı Mehmet Kuru, SİYAD Ümraniye Şubesi Başkanı Mustafa Yasin Çakar ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar, STK Temsilcileri, mahalle başkanları, dernek başkanları, Sinoplu Hemşehriler ile on binlerce vatandaş katıldı. Sinop Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle başlayan SİYAD Tanıtım Günü etkinlikleri, Ümraniye Belediyesi Mehter Takımı gösteriyle devam etti. 

Etkinlikte konuşan SİYAD Ümraniye Şubesi Başkanı Mustafa Yasin Çakar, “SİYAD Ümraniye Şubemizin açılışı ilçemize hayırlı olsun. Bugün burada bizden desteğini esirgemeyen ve her zaman yanımızda olan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a ve ekibine tüm Sinoplular adına teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) Genel Başkanı Mehmet Kuru'da kalabalığa hitah ederek, “Desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Hasan Can Bey’e teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu. 

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise, "Sinopluların bu yöresel şölenine hepiniz hoşgeldiniz. Hemşehri dernekleri, belediye olarak her konuda bizim partnerimizdir. Ümraniyemizde 700 civarında hemşehri derneği var. Bizler de hepsinin yanındayız. Hemşehri derneklerimizin yöresel tatlarını ve kültürlerini sergilediğimiz programlarımız oluyor. Ramazan ayında her bir hemşehri derneğine stant veriyoruz. Bugün de burada Sinop’umuzun Ümraniye Şubesi açılış gününde bir araya geldik. Kazanlar kaynıyor. Sinop’umuzun mantısını da hep birlikte yiyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Başkan Hasan Can son olarak, Sinop ve diğer derneklere yapmış oldukları işler sebebiyle teşekkür etti. Daha sonra Başkan Hasan Can, SİYAD Ümraniye Şube Başkanı Mustafa Yasin Çakar’a teşekkür tablosu takdim etti.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş'de programda birer konuşma yaptı. 

Konuşmaların ardından Başkan Hasan Can ilee tüm protokol, SİYAD Ümraniye Şubesi’nin açılış kurdelesini keserek, standlarda vatandaşlara Sinop mantısı ikram etti.

Renkli gösterilere sahne olan festivalde vatandaşlar mantının tadına bakmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Lezzet şöleninde 2 ton mantı 10 bin kişiye ikram edildi.

Mantı ikramının ardından kaldığı yerden devam eden SİYAD Tanıtım Günü etkinlikleri, Grup İmera’nın sevilen şarkılarıyla daha da hareketlendi.