Çarşamba günü Ada Burnu Sis Düdüğü mevkisinde kayalıklardan atlayarak intihar eden 35 yaşındaki öğretim üyesi Celil Yavuz'u son yolculuğuna mesai arkadaşları uğurladı. 

Celil Yavuz için ilk tören görev yaptığı Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi önünde düzenlendi. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, üniversite yönetimi ve personelinin katıldığı törende, Yavuz'un mesai arkadaşları göz yaşlarını tutamadı. 

Burada Yavuz'un babası Hamza Yavuz ile kardeşleri Cemil ve Cihat Yavuz, Semra Kılıçarslan, Sevim Gökçe, tabutun başında gözyaşı döktü. Anne Şaziye Yavuz rahatsızlandığı için törene katılamadı.  Rektör Bircan ve akademisyenler acılı baba Hamza Yavuz ile diğer aile fertlerine taziyede bulundu. 


Törende; Yavuz'un mesai arkadaşlarından Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Barış Bayraklı ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan birer konuşma yaptı. 

Okul önündeki tören andından cenaze Alaaddin Camisi'ne getirildi. Burada cumaya müteakip kılınan cenaze namazı ardından Celil Yavuz'un cenazesi defnedilmek üzere götürüldüğü Türkeli ilçesine bağlı Ayaz köyünde göz yaşları arasında toprağa verildi. 

Çarşamba günü Celil Yavuz'a ulaşamayan arkadaşları polisten yardım istemiş, ekipler Ada Burnu Sis Düdüğü mevkisinde Yavuz'un terk edilmiş aracını bulmuştu. AFAD ve deniz polisinin de aralamalara katılması sonucu sabah saatlerinde kayalıklarda Yavuz'un cesedine ulaşılmıştı.

Editör: Vitrin Haber