Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından, denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yaklaşık 60 hükümlüye 'Empati' semineri verildi. 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde, Denetimli Serbestlik Uzmanı Psikolog Duygu Uğuraslan tarafından hükümlülere 'empati ve karşısında ki kişiyi anlayabilmenin yolları' anlatıldı. 

Amaç topluma kazandırmak
Seminer hakkında bilgi veren Denetimli Serbestlik Müdürü Deniz Can, amaçlarının hükümlüleri topluma kazandırmak olduğunu söyledi. Can açıklamasına şöyle devam etti; "Yapmış olduğumuz aylık seminerlerimizden birini yapıyoruz. Bu ay ki konumuz 'empati kurabilme' ile ilgili. Denetimli Serbestlik uzmanımızın vermiş olduğu seminerimize denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yaklaşık 60 hükümlümüz katılıyor. Gerek ceza infaz kurumundan tahliye edilen hükümlüler, gerekse diğer suçlardan ceza alan hükümlülerimize yönelik yapılan bu seminerlerimizin amacı, bu hükümlülerimize farkındalık kazandırmak, toplumla bütünleşebilmelerine yardımcı olmak, yeniden suç işlemelerinin önüne geçmek. Seminerlerimizin haricinde yine Sinop Adalet Sarayında 15 günde bir grup çalışmalarımız yapılmakta. Her biri 10-12 kişi arasında değişen 4 ayrı grubumuz var. Yine ayda iki defa seminerlerimiz var. Her biri 60'ar kişilik gruplar halinde hükümlülerimiz bu seminerlere katılıyor. Bunun yanında Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzde hükümlülerimizin topluma kazandırılması sürecinde, bireysel görüşmeler yapılmakta. Bunun haricinde de diğer yükümlülükler belirlenmekte. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü kapsamında bulunan hükümlülerimize; imza yükümlülüğü, ev hapsi, belirli yerlere gitmekten men gibi yükümlülükler verilmekte. Amaç; Sinop'un daha huzurlu bir kent haline gelmesini sağlamak, denetim halinde olan hükümlülerimizin topluma kazandırılarak yeniden suç işlenmesinin önlenmesi ve yeni mağduriyetlerin oluşmasının önüne geçmektir"  

Özellikle hayvan barınağını tercih ediyoruz!
Hükümlülerin topluma kazandırılma sürecinde kamuya yararlı çalışma yükümlülüğü yapıldığını hatırlatan Deniz Can, bu konuda en fazla hayvan barınağını tercih ettiklerini kaydetti. Can; "Bu konuda bir çok kurum ve kuruluşumuza, ücretsiz kamu yararına çalışma yükümlülüğü bulunan hükümlüleri vermekteyiz. Özellikle Belediye Başkanlığı bünyesinde bulunan hayvan barınağına, pozitif ayrımcılık yapmaktayız. Burada amacımız, topluma kazandırılırken hayvan sevgisini de görmeleri ve bir sevgi yumağı içerisinde suç işlemenin ne kadar zararlı olduğunun farkına varmalarıdır. Yüksek riskli dediğimiz hükümlülerimizin hayvan barınağına gittikten sonra ne kadar değiştiklerini ve oradan mutlu olarak ayrıldıklarına şahit olduk. Hayvan barınağına verdiğimiz hükümlülerimiz cezalarını tamamladıktan sonra her birine birer hayvan sahiplendiriyoruz. Ümit ediyoruz ki; Sinop Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün çalışmalarıyla suç oranları daha da azalır" diye konuştu. 

Kendilerine destek veren kurumlara teşekkür eden Deniz Can; "Çalışmalarımız kapsamında Sinop'ta bir çok kurum ve kuruluştan çok yoğun destek ve katkı görmekteyiz. Özellikle MÜSİAD Başkanlığımızın koruma kurulunda olması bizlere güç veriyor" dedi.  

Editör: Vitrin Haber