Sinop'un Gerze ilçesinde hakim olarak görev yaparken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen ve 14 ay önce tutuklanan hakim M.U.Y. ile tutuksuz olan hakim eşi R.Ö.'nün Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmalarına başlandı.

Bugün görülen davanın ilk duruşmasında R.Ö. mahkeme salonunda hazır bulunurken, tutuklu bulunan eşi M.U.Y. ise Sinop Kapalı Cezaevi'nden duruşmaya SEGBİS ile görüntülü olarak katıldı. Telefonunda örgütün gizli haberleşme ağı olan ByLock çıktığı belirlenen M.U.Y., hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek kendini savundu ve telefonuna ByLock indirmediğini ve kullanmadığını söyledi. Hakimlik sınavından 87 puan aldığını ifade eden M.U.Y., 1 yıldır Gerze Hakimi olarak görev yaparken eşi ile birlikte meslekten ihraç olduklarını ifade etti. FETÖ'nün sohbetleri ve toplantılarına katılmadığını ileri süren M.U.Y., "Üniversiteye gitmek için hazırlık yaparken gittiğim dershanenin örgütün dershanesi olduğunu bilmiyordum. Aleyhimde ifade veren S.Ö., Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak için iftira atıp kendisi serbest kalmıştır. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. 14 aydır tutukluyum. Tutuksuz yargılanmak üzere tahliyemi istiyorum" dedi.

R.Ö. ise, "Bank Asya'da hesabım yoktur. Telefonuma ByLock yüklemedim. FETÖ/PDY ile irtibatım olmadı. Sadece isminin geçtiği bir referans mektubundan dolayı hakkımda dava açıldı ve meslekten ihraç oldum, suçsuzum" diye konuştu. 

M.U.Y.'nin avukatı da müvekkilinin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesini talep etti. Duruşma savcısı, gerek ifadeler, gerek ise tanık beyanları ile ByLock kullandığı tespit edilmesi üzerine M.U.Y.'nin tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme heyeti, M.U.Y.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 1 Kasım'a erteledi.

İHA

 
Editör: Vitrin Haber