Sinop İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Güryay Güzel, meclis tarafından gerçekleştirilen Ramazan eğlencelerine ilişkin bazı internet sitelerinde yayınlanan, "Sinop'u ikiye böldüler' haberleri üzerine açıklama yaptı. Güryay Güzel; "Bizim hiç bir zaman Sinop u ikiye bölme gibi bir düşüncemiz olmamıştır" dedi. 

Güryay Güzel açıklamasına şöyle devam etti; "Bugün ilimiz yerel medyasına ait bazı basın organlarında İl Genel Meclisi tarafından 1.cisi düzenlenen Ramazan etkinlikleri hakkında çıkan yazıda Sinop İl Genel Meclisinin Ramazan etkinlikleri yaparak bu kapsamda ili ikiye böldüğü şeklinde bazı yazılar çıkmıştır. 
Akparti Gurubunun vermiş olduğu önerge doğrultusunda Ramazan etkinliği düzenleme kararı İl Genel Meclisinde AK Parti, CHP ve MHPli üyeler tarafından oybirliğiyle alınmıştır. 5302 sayılı İl Özel idaresi kanunu çerçevesinde İl Genel Meclisinin Kültür ve sosyal etkinlikler düzenleme hakkı vardır. Bizim hiç bir zaman Sinop u ikiye bölme gibi bir düşüncemiz olmamıştır. Bu etkinliğin Start’ı Sinop dan alınmış olup İl Özel İdaresinin yetki alanı içinde olan Merkez İlçe ve diğer ilçelerimizde Ramazan ayı sonuna kadar devam edecektir" 

Editör: Vitrin Haber