Sinop'ta bir denizcinin hayatını kaybetmesi ve bir denizcinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kuru yük gemisindeki patlamada yapılan telsiz konuşmalarına ulaştık.  

Yetkililer ile patlamanın yaşandığı M/V Mümtaz Amca gemisinin kaptanının telsizle konuşma anları, patlama ardından yaşananları anlatıyor.

YOĞUN DUMAN VAR ULAŞAMIYORUZ
Yetkilinin son durumu sorması üzerine kaptan; "Baş altında patlama gerçekleşti. Yoğun duman var. Bir kişiyi alamıyoruz oradan. Tahmini eks" diye cevap verirken, tahmini yangın durumu var mı? sorusuna kaptan; Şu an baş altında yangın yok. Yoğun duman var. Ama ambarda yangın var mı bilemiyoruz, açamıyoruz" yanıtını veriyor.

Yüklümüsünüz diye sorulduğunda ise kaptan; "Evet yüklüyüz. Kömür yükümüz var" diyerek cevap veriyor. 

RUSYA'DAN İZMİT'E KÖMÜR GÖTÜRÜYORDU
Rusya’nın Tuapse Limanı’ndan İzmit Dilovası’na giden 4 bin 921 grastonluk Liberya bandıralı MV Mümtaz Amca isimli kömür yüklü kuru yük gemisinin baş ambarında gaz sıkışmasından bir patlama meydana gelmişti. Patlamada, gemide yağcı olarak çalışan İstanbul Gaziosmanpaşa doğumlu Kazım Sucu (47) hayatını kaybetmiş, Samsun Çarşamba nüfusuna kayıtlı Ragıp Yanak (54) isimli mürettebat ise yaralanmıştı.

İKİNCİ PATLAMA RİSKİNDEN DOLAYI CENAZE YARIN ALINACAK
Bu arada olayda hayatını kaybeden 47 yaşındaki Kazım Sucu'nun cesedine ise henüz ulaşılamadı. Sinop İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından yapılan ölçümlerde karbonmonoksit gazı seviyesinin yüksek olması nedeniyle, olası bir patlamanın daha yaşanmaması için gazın doğal yollarla boşalması bekleniyor. İkinci bir patlamaya mahal verilmemesi için çalışmaların yarına ertelendiği öğrenildi. 
Editör: Vitrin Haber