Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz; "Bundan sonra projelerde yaşanan gecikmeleri soruşturma konusu yapacağız. Kimsenin projeleri geciktirme ve savsaklama gibi bir hakkı yok.  Hatta daire müdürümüz gerekliyse şantiye sahasına bir tane yatak atacak" dedi.
 
Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz başkanlığında, yatırımcı ve diğer tüm kurumların müdürlerinin katılımıyla "Yatırım Toplantısı" yapıldı. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Dr. Ahmet Cengiz, kurum müdürlerine affetmeyeceği kırmızı çizgileri tekrar hatırlattı. Kötü niyet, suistimal ve işi savsaklamanın cezasız kalmayacağını dile getiren Vali Cengiz, yolsuzluk, adaletsizlik ve ahlaksızlığın kırmızı çizgi olduğunu yineledi.    
   
Kurum müdürlerine tavsiyelerine devam eden ve motivasyonun önemine değinen Vali Dr. Ahmet Cengiz, "Motivasyonu her zaman ifade ettik. Hem kendimizi motive edeceğiz, hem de çalışanlarımızı motive edeceğiz. Ünlü İrlandalı şair ve yazar Oscar Wilde‘nin güzel bir sözü var. Diyor ki 'yerinde sayanlar yürüyenlerden daha çok gürültü çıkarır'. Biz yerimizde saymayacağız. Yerimizde sayıp çok gürültü yapmayacağız. Belki sessiz olacağız ama bir şeyler üreteceğiz. Dolayısıyla 'çok fazla ses çıkaralım. Fazla çalışmasak da olur. Sesimizi birileri duysun, ya da gazetelerde haberlerimiz çıksın ama, üretmeden de olur. Üretmesek de olur' anlayışını yanlış buluyorum. Dolayısıyla değerli arkadaşlar gürültü çıkarmaktan ziyade iş üreteceğiz. Resmi projeler bizim hayatımızın bir parçası olacak. Çok fazla projemiz yok. Özel idare tarafından yürütülen 10 civarında projemiz var. Tabi çok sayıda küçük projemiz var. Ama bu projeler hem ilgili kurumlar tarafından takip edildiği gibi, bayındırlık yeni adıyla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi tarafından da yakinen takip edilecek. Bu projelerle yatıp bu projelerle kalkacağız. Ta ki proje bitene kadar projeler bizim hayatımızın bir parçası olacak. Bu projeleri birer evladımız gibi göreceğiz ve ilerde yıllar geçtikten sonra diyeceğiz ki, bu projede az da olsa benim de katkım var. Bunun mutluluğunu hep beraber yaşayacağız insanlığa hizmet ettiği sürece. Yine her zaman tekrar ettiğimiz bir şey var. 'Ne değişti' sorusunu hem kendimize soracağız, hem de personelimize sorduracağız. Dünden bugüne ne değişti? Geçen aydan bu aya ne değişti? Geçen yıldan bu yıla ne değişti? Ben bu kuruma başladıktan sonra ne değişti? Ne değişti sorusunu sık sık soracağız" dedi. 

Projelerin markaja alınmasını isteyen ve geciken projeler konusunda soruşturma başlatacaklarını dile getiren Vali Dr. Ahmet Cengiz; "Yani projeleri markaja alacağız. İş ve işlemlerimizi markaja almazsak 60 günde bitmesi gereken bir iş 227 günde bitmiyor. Sebebi ne olursa olsun bir tarafta kaynağımız duruyor. Yatırım programına girmiş. Öbür tarafta biz hala kazmayı vuramadık. Bu kadar toplantılara, bu kadar hassasiyete, bu kadar titizliğe rağmen. Şimdi tabi bunlar birer ikaz mahiyetinde. İncelemeler bundan sonra. Arkadaşlar sorunların tespiti için soruşturma açmak durumunda kalacağız. Yetkili, ilgili, sorumlu arkadaşlarımız dikkat etsinler ve soruşturmayla muhatap olmasınlar. Çünkü 2 yıl gecikecek kadar hayat uzun değil. Bizim çalışma hayatımızla kıyasladığımız zaman bir projenin 2 yıl gecikmesi, tam bir zaman israfı. Bu anlamda arkadaşlarımızın bundan sonra projelerini daha yakından takip etmelerini özellikle rica ediyorum. Gecikmelere arkadaşlar mahal vermeyecekler. 3 tane sorumlusu var bu işin. Özel İdare, Çevre ve Şehircilik ile ilgili kurum. Hiçbir kurum diyemez ki artık yatırımları özel idare takip edecek. 'Biz işin içinde yokuz' olmaz. İlla resmi olarak, yasal olarak sorumlu olmanız gerekmiyor. Ben görev veriyorum. Hangi kurumu ilgilendiriyorsa kurum bizzat elden takip edecek işini ve kısa sürede kazmayı vuracak hale getirtecek. Herkes özel idarenin yada çevre şehircilik müdürlüğünün kapısını aşındıracak. Hatta gerekliyse şantiye sahasına bir tane yatak atacak daire müdürümüz.Bu zamana kadarki gecikmenin sebeplerini izah edilmesi yönünde birer yazı yazacağız. Ama bundan sonra gecikmeleri soruşturma konusu yapacağımı huzurlarınızda ifade ediyorum. Evet bu toplantı mevzuat olarak bize yapılması şart koşulan bir toplantı değil" diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber