Sinop'ta 112 personeli, eşine az rastlanır ve polisiye filmlerini aratmayan bir kurtarma operasyonuna imza attı. Boyabat ilçesinde bir köye kaçırılan ve ardından şahısların elinden kaçmayı başaran genç kızı 112 ekibi nefes kesen bir operasyonla kurtardı. 

Edinilen bilgiye göre Samsun'un Vezirköprü ilçesindeki evinden bazı şahıslar tarafından kaçırılan 23 yaşındaki H.K adlı genç kız bir Boyabat ilçesine bağlı Günpınar köyündeki bir eve getirildi. Burada cep telefonundaki SİM kartı alınan geç kız, yalnız kaldığı bir an kartsız olan telefonunun acil arama tuşuyla 112'yi arayarak yardım istedi. Ancak kaçırıldığı yeri bir türlü tarif edemeyen genç kız, tutsak tutulduğu yerin kendisini kaçıran zanlılardan duyduğu kadarıyla Günpınar, ya da Gürpınar diye bir köy olabileceğini söyledi. Olayın 112 tarafından jandarma haber verilmesi üzerine kızın kurtarılması için çalışma başlatıldı. Ancak Ayancık ve Durağan'da Gürpınar, Boyabat'ta ise Günpınar adlı köylerin bulunması jandarma ekiplerinin işini zorlaştırdı. Jandarma; H.K'nın söylediği isimlerde ki bütün köylerde eş zamanlı olarak çalışma başlattı. 
Bu arada H.K adlı genç kız zanlıları atlatarak evden kaçmayı başardı. Sürekli 112 ekibiyle acil arama hattından irtibatını sürdüren H.K ormanlık bir alana saklandı. 112 ekibi tarafından jandarma ekipleriyle irtibatı sağlanan genç kızın yola çıkması istendi. Ancak oldukça korkan genç kız jandarma ekiplerini görmeden yola çıkmayacağını söyledi. Boyabat ilçesine bağlı Günpınar köyünde jandarma ekibini gören genç kız rahat bir nefes alarak bulunduğu yerden çıktı. Jandarma tarafından babasına ulaşılan genç kız nefes kesen bir operasyon ardından ailesine sağ salim teslim edildi. Gen kız kendisini kaçıran şahıslar hakkında şikayetçi oldu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. 

Editör: Vitrin Haber