Sinop'un Türkler tarafından fethinin 800. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 

Geçtiğimiz günlerde 30 Kasım 1853 Rus Baskınında şehit olan 2 bin 800 şehidin anılmasıyla ilgili büyük ilgi uyandıran programlara imza atan Sinop'ta ki STK'lar bu kez, Sinop'un Türkler tarafından fethinin 800. yıl dönümü kutlamaları için harekete geçti. 

30 Kasım Platformu, toplumun her kesiminden içerisine kattığı yeni üyelerle tekrar şekillenerek "Fetih 1214 Platformu"na dönüştürüldü. Platform üyeleri ilk toplantısını Sinop Öğretmenevi'nde yaparak, düzenlenecek etkinliklerin alt yapı çalışmalarının hazırlıklarına başladı. Platform Başkanı Muhammet Başoğlu, 27 Aralık Cumartesi günü Sinop'un 800. yıl coşkusunu en üst seviyede yaşayacağını söyledi. Genel Kurmay Başkanlığı'nın mehteran takımının Sinop'ta coşkulu bir gösteri yapmasının planlandığını kaydeden Başoğlu, akşam saatlerinde de Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel'in bir konferans vereceğini belirtti. 

Sinop'un Türkler tarafından fethi, Gazeteci Hamdi Gökçen'in haberleri ve önerisi üzerine zamanın Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz'in talimatı ile ilk kez 2011 yılında kutlanmıştı. 


Editör: Vitrin Haber