Eğitimde yapılan müdür atamaları, taşeron işçilik, TEOG sistemindeki yanlışlıklar, Şubat ayında yapılacak olan öğretmen rotasyonları ve eğitimcilerin sorunlarını protesto etmek için iş bırakan ve Sinop Valiliği önünde basın açıklaması yapmak isteyen Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen, KESK’e bağlı Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Teç-Sen ve Aktif-Sen üyesi gruba polis müdahale etti.


Çıkan olaylarda polis tazyikli su ve biber gazı kullandı. Çok sayıda kişinin biber gazından etkilendiği olaylarda, başına isabet eden biber gazı fişeği nedeni ile bir bayan eylemci yaralandı.

Her iki sendikanın üyeleri müdür atamaları, taşeron işçilik, TEOG sistemindeki yanlışlıklar, Şubat ayında yapılacak olan öğretmen rotasyonları ve eğitimcilerin sorunlarını protesto etmek amacıyla sabah saat 10:00 sıralarında Öğretmenevi binası önünden başlayıp, Batur Sokak ve Sakarya Caddesi üzerinden devam ederek Valilik önüne yürüdü. Ellerinde pankartlar ve attıkları sloganlarla dikkat çeken grubun yürüyüşü Valilik binası önünde sona erdi. Valilik önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba izin verilmeyince, polisle eylemciler arasında arbede yaşandı. Olayların büyümesi üzerine polis, göstericilere biber gazı ve TOMA ile müdahale etti. Uzun süre devam eden olaylar sırasında bir kadın eylemci başına isabet eden biber gazı fişeği sonucu yaralanırken, olayları görüntülemek isteyen basın mensupları da biber gazından etkilendi. Yaralanan kadın eylemci ambulansla, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 


Bu arada eylemlere destek vermek isteyen CHP İl Başkanı Mustafa Acun'da müdahalenin sona ermesi için Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ve emniyet güçleriyle görüştü. Öğlen saatlerine kadar devam eden eylemde durulan olaylar yeniden başladı. Emniyet güçlerinin ikinci kez müdahale ettiği olaylarda bir göz altı yaşanırken, basın açıklaması yapılmasına izin çıkmasına rağmen eğitimciler göz altına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmadığı sürece açıklamalarına başlamayacaklarını söyledi. Göz altına alınan eğitimcinin serbest bırakılmasının ardından valilik önünde basın açıklaması yapan sendika temsilcileri ve eğitimci üyeler alandan sloganlar eşliğinde ayrıldı.