Erfelek ilçesinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Saat 14:40 sıralarında aniden başlayan sağanak yağış nedeniyle ilçe merkezi bir anda adeta göle döndü. Sağanakla birlikte yüksek kesimlerden gelen sel suyu dereleri taşırdı. Erfelek kent merkezindeki dere üzerinde demirden yayaların geçebilmesi için yapılan bir köprü de yıkılarak sele kapıldı. İlçe merkezinde logarlar taştı, ilçe merkezindeki pazar yeri ve Erfelek Devlet Hastanesi yolu tamamen sular altında kaldı. 

Sağanak sırasında bazı ev ve iş yerlerinin zemin katlarını su bastı, bazı tarım arazileri de sular altında kaldı. Sağanağa yolda yakalanan sürücülerde zor anlar yaşadı, bazı araçlar yolda kaldı. Yetkililer ilçe halkını olası taşkınlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

BAŞKAN ŞİMŞEK; “ENDİŞELENECEK BİR DURUM YOK”
İlçede yaşanan yoğun yağışlar sonrasında yer yer su taşmaları yaşansa da ilçede bulunan ve ıslah edilmiş olan 3 dere bulunduğundan büyük bir sorunla karşılaşmadıklarını belirten Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Kaymakamlık ile birlikte koordineli olarak çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti. Şimşek; “İlçemizde bugün öğlenden sonra sağanak yağmur başladı. Yağmurun şiddetiyle birlikte, yer yer su taşmaları meydana geldi. İlçemizden üç adet dere geçiyor, bu derelerimiz ıslah edildiğinden her hangi bir sorunla karşılaşmadık. 
Erfelek Kaymakamlığımız ile birlikte koordineli bir şekilde çalışıyoruz. İlçe merkezinde sorun yok, bazı ara mahallelerimizde su taşkınları söz konusu.  Ekiplerimizin tamamı sahada çalışıyor. Bazı yollarımızda suyun verdiği tahribat söz konusu ancak şuan için her hangi bir göçük söz konusu değil" dedi.