Anayasa değişikliği referandumu için oy kullanmak üzere Sinop Anadolu Lisesine giden Yüksel Gökçen Gör ve Satılmış Çöpcüoğlu isimli engelli vatandaşlar, oy kullanacakları sınıfın 2. Katta olması sebebiyle oylarını kullanamadı. Sınıfa çıkamadıkları için giriş katında oy kullanma talebinde bulunan engelli vatandaşların istekleri "yasak" olduğu gerekçesiyle kabul edilmedi.

Sinop Sakatlar Derneği üyesi olan ve derneğin eski başkanı merhum Tığcan Gör’ün de eşi olan Yüksel Gökçen Gör, 2015 yılı seçimlerinde de rahmetli eşi ile birlikte gittikleri okulda aynı sorunla karşılaştıklarını ve yine oylarını kullanmadan okuldan ayrılmak zorunda kaldıklarını söyledi. Gör; “Son iki seçimdir aynı sorunu yaşıyoruz. Ancak önceki seçimlerde gittiğimiz okullarda oy pusulaları bulunduğumuz yere getiriliyor ve bizler bu sayede oyumuzu kullanabiliyorduk. Biz engelli vatandaşlara değer vermiyorlar. Ben ikinci defadır oyumu kullanamıyorum. Demek ki ben Türk vatandaşı değilim. Artı bugün oy kullanacağımız binanın asansörü de çalışmıyor. Oy sandıklarının birinci kata alınması talebinde bulunduk ancak bu talebimiz de dikkate alınmadı. İkimiz de şu anda oy kullanamıyoruz" dedi.

Yaklaşık 2 saat boyunca okul önünde çözüm bekleyen engelli vatandaşlar oylarını kullanamadan okuldan ayrılmak zorunda kaldı.