Sinop'un en kıdemli emekli emniyet mensubu 82 yaşındaki Mustafa Özgenç ile polis olmak isteyen engelli gence plaket verildi. 
 
Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 169 yıl dönümü etkinlikleri dün valilik önünde gerçekleştirilen törenle son buldu. Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Belediye Başkanı Baki Ergül, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yarbay Hüseyin Sevim, kurum amirleri ile çok sayıda emniyet teşkilatı mensubunun katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, müdürlük çelengini Atatürk anıtına sunması ardından tören konuşmasını gerçekleştirdi. 10 Nisan 1845 tarihinde çıkarılan nizamname ile kurulan Emniyet Teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve kıvancını yaşadıklarını dile getiren Şeref Aytekin konuşmasında; polisin başarısının, sadece yakaladığı şüpheli ve aydınlattığı olay sayısı ile değil, aynı zamanda halkından aldığı sevgi, güven ve destekle mümkün olduğunu söyledi. 

En kıdemli emniyet mensubu
Törende, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen Kuzeyin Parlayan Yıldızları Projesi kapsamında ilk, ortaokullar ile liseler arasında düzenlenen resim, kompozisyon ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verilirken, Sinop'ta ikamet eden kıdemli emekli emniyet mensubu 82 yaşında ki Mustafa Özgenç'e Vali Yavuz Selim Köşger tarafından plaket takdim edildi. 

Polis olmak isteyen engelli genç Alim Erdal'a da plaketini İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin verdi. 

Editör: Vitrin Haber