Türkiye genelinde 07 Ekim 2018 Pazar günü tek oturum halinde yapılacak olan Ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Sinop’ta da farklı okullarda gerçekleştirilecek.

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü,  sınavların Sinop’ta sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilmesi için gerekli güvenlik tedbirlerini alarak, emniyet personeli tarafından sınava giren adayların motivasyonunu bozacak şekilde çevreyi rahatsız eden şahıslar ve işyerleri hakkında ve tespit edilen olumsuzluklara ilişkin 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca yasal işlem tatbik edilecek. 

Sinop İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Vatandaşların da sınavların yapılacağı bina çevrelerinde araçlardan gereksiz ve lüzumsuz bir şekilde klakson kullanmaması, düğün konvoyu, eğlence vb. sebeplerle gürültü yapılmaması konusuna özen göstermeleri istendi.

Ayrıca adayların ve sınav görevlilerinin, ÖSYM Başkanlığınca yasaklanan maddelerle sınavların yapılacağı binalara girmelerine kesinlikle müsaade edilmeyeceği ve bu eşyaların hiçbir şekilde emanet altına alınmayacağı bildirildi. 
 
Editör: Vitrin Haber