Son günlerde  Peygamber  Efendimizin (S.A.V)  doğduğu evin yıkılacağını ve yerine Sudi Arabistan Kralı  Kral Abdullah için saray yapılacağını haberleri tüm dünyada ve ülkemizde gündemi meşgul ediyor.


Konu ile ilgili olarak Sinop’un tanınmış simalarından ilk tepki Gazi Üniversitesi Rektör danışmanlarından Sinoplu hemşehrimiz Prof. Dr. Emin Kuru’dan geldi. KURU yapmış olduğu değerlendirmesinde “Mekke’de bulunan Peygamberimizin doğduğu evi yıkma teşebbüsünde bulunan Suud sülalesini nefretle kınıyorum” dedi.

Açıklamasında çözüm önerisinde de bulunan Prof. Dr. Emin KURU şunları kaydetti:
“Mekke’de bulunan Peygamberimizin doğduğu evi yıkma teşebbüsünde bulunan Suud sülalesini nefretle kınıyorum İslam’la alakası olmayan vahabi mezhebini. Allah’ın kutsal evinin olduğu Mekke’de hakim kılan bu aile burayı bir Hristiyan şehri görüntüsü veriyor. Gökdelenlerle  Avrupa mimarisi ile bozma faaliyetlerine devam ediyor . Osmanlıya ait ne kadar mimarı yapı varsa hepsini yıktı . .Şimdide Peygamberimizin doğduğu evi yıkıp yerine  Avrupa mimarsi  orjinli gök delenler yapılması planlanmıştı. Suud ailesi bir İngiliz  kolonisidir.  Bütün İslam aleminin Sudi Arabistan yönetimini  protesto etmesini temenni ediyorum.
Müslümanların kutsalı olan Mekke şehri ve peygamberimizin hatıralarını kutsal emanetlerini yok etmeye çalışan anlayış vahabi mezhebinin diktasıdır. Bu mezhep İngiliz İslami ilimler akademisince hazırlamıştır.. İslamı dejenere etmek için programlamış  Hristiyanlığın kurgusudur.
Suud ailesine Kabe’nin anahtarları İngilizler tarafından verilmiştir. Vahabi meshebini  Suud ailesine ihale eden İngilizleri de Allah’a havale ediyoruz..
Tüm  dünya Müslümanlarının uyanması gerekiyor gerçekleri bu ajan ailenin yüzüne çarpılması samimi Müslüman tavrı olarak gelişmesini niyaz ediyorum.
Çözüm şudur:----. Mekke, Medıne  Müslüman ülkelerin İslam örgütünün kuracağı heyetler tarafından yönetilmelidir. Hatta Mescid-i Aksa,Mescid-i Nebebi, Mescid-i Haram’da aynı anlayışla yönetilmelidir, çıkış yolu olmalıdır.
Atatürk’ün sağlığında da bu aile Peygamberimizin mezarını kaldırmak istemişti de Atatürk müdahale etmişti , Peygamberimizin  mezarını da kaldırır bu gidişle. Bunlar, Atatürk yok ki “ordumu aşağıya salar gök kubbeyi başınıza yıkarım” dese ... Türklük garip İslam garip vayy dünya..."



Editör: Vitrin Haber