Sinop’ta çeşitli sendikalara üye eğitimciler, 24 Eylül’de gerçekleştirilen eylemde polisin kendilerine yaptıkları müdahaleyi protesto etmek amacıyla Sinop Valiliği önüne kalem bıraktı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde eğitimde yapılan müdür atamaları, taşeron işçilik, TEOG sistemindeki yanlışlıklar, Şubat ayında yapılacak olan öğretmen rotasyonları ve eğitimcilerin sorunlarını protesto etmek için iş bırakan ve Sinop Valiliği önünde basın açıklaması yapmak isteyen Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen, KESK’e bağlı Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Teç-Sen ve Aktif-Sen üyesi gruba polis müdahale etmiş ve istenmeyen olaylar yaşanmıştı. 24 Eylül tarihinde yaşanan olayları protesto etmek isteyen sendika üyeleri dün Sinop Valiliği önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Türk Eğitim-Sen Sinop Şube Başkanı Turgay Şen tarafından yapılan açıklamada yapılan haksızlıklara karşı verilen mücadelenin devam edeceği aktarıldı. Bundan bir hafta önce ciddi bir şiddete maruz kaldıklarını belirten Türk Eğitim-Sen Sinop Şube Başkanı Turgay Şen, bugün yine aynı sendikaların birlik ve beraberlik içinde olduğunu söyledi. Şen; “Eğitimcilerin elinde olan tek bir şey vardır “Kalem”. Bu kalemlerimizi valilik binası merdivenlerine bırakmak için buraya toplandık. Demek ki polis olmayınca, demek ki bize saldırı olmayınca gayet güzel bir şekilde eylemimizi yapabiliyoruz. Bu tekrar bir uyarı eylemidir. Gerekli noktalarda gerekli düzenlemeler yapılmazsa bayramdan sonraki eylemlere yine sendikaların birlikteliğiyle hazır olun. Duyarlılığınız için, katkınız için desteğiniz için tüm sendikalar olarak sizinle şeref duyduk onur duyduk gurur duyduk. Haklı mücadelemiz örgütlü mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Biz başkanlarımız hep birlikte kalem bırakacağız. Sizlerde hep birlikte kalem bırakın. Zaten etraftaki çocuklar da kalemleri almaya gelmişler” dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından sendika üyeleri hep birlikte yanlarında getirdikleri kurşun kalemleri Sinop Valiliği merdivenlerine bırakarak olaysız bir şekilde alandan ayrıldı.