Sahte polis, savcı gibi kimlikleri kullanarak vatandaşları dolandıran hırsızlar, son olarak Sinop Valisi Köksal Şakalar’ın adını kullanarak vatandaşları dolandırmaya çalıştı. Sinop Valiliğinden yapılan açıklamada, Vali Şakalar’ın ismini kullanan bazı art niyetli kişilerin işadamları ve hayırsever vatandaşların iş veya cep telefonlarından arandıkları, çeşitli bahanelerle Valilik adına bağış ve yardım kampanyası adı altında para talebinde bulunarak dolandırıcılığa teşebbüs ettiklerinin tespit edildiği bildirildi. 

Valiliğin veya herhangi bir kamu kurumunun vatandaşlar, işadamları ve esnaflardan; telefon veya diğer iletişim yollarıyla herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir talebi veya yöntemi olmadığının altı çizilen açıklamada, bu gibi bir olayla karşılaşan vatandaşların durumu vakit kaybetmeden 155 Polis ya da 156 Jandarma ekiplerine bildirmeleri istendi. 

Sinop Valiliğinden konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Son zamanlarda art niyetli kişiler tarafından Sayın Valimizin ismi kullanılarak; iş adamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızın ev, iş veya cep telefonlarından arandıkları, çeşitli bahanelerle Valiliğimiz adına bağış ve yardım kampanyası adı altında para talebinde bulunarak dolandırıcılığa teşebbüs ettikleri tespit edilmiştir.

Valiliğimizin veya herhangi bir kamu kurumumuzun vatandaşlarımız, işadamlarımız ve esnaflarımızdan; telefon veya diğer iletişim yollarıyla herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir talebi veya yöntemi yoktur.

Valiliğimizin, herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin adı kullanılarak telefon vb. yöntemle yardım talebinde bulunan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemesini, böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın öncelikle İl Emniyet Müdürlüğü’nün (155) veya İl  Jandarma Komutanlığı’nın (156) numaralı hatlarını arayarak ihbarda bulunulmaları ya da  Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunmaları önemle rica olunur.”