50 yıldan buyana Sinop’a hizmet veren Dokuzoğlu stadının ömrünü tamamladığını belirten AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Dokuzoğlu Stadının yerine yeni ve modern bir stat yapılması için uzun süredir ilgili kurumlar nezdinde emek verildiğini ve geçtiğimiz aylarda projesi onaylanan Dokuzoğlu stadının yapım ihalesinin 20 Haziran’da yapılacağını, Temmuz ayında eski stadın yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından ihaleyi alan firmaya stat inşaatının başlaması için yer tesliminin yapılacağını müjdeledi.

DOKUZOĞLU STADI ON NUMARA OLACAK
Maviş, Sinopluların yaşam boyu spor yapmalarına imkan verecek özelliklere sahip olan stadın teknik özellikleri hakkında bilgi verdi. 
Maviş, yaklaşık 10 bin seyirci kapasiteli planlanan stat müştemilatı içinde iki adet bireysel antrenman salonu, 2 adet fitnes salonu, antrenör ve doktor odaları, engelli girişi, ve engelli asansörü birçok vip odası ve VİP Salonunun yanı sıra, atma ve atlama gibi tüm sektörlerin yer alacağı atletizmin pistinin de bulunacağını ifade etti

SİNOP KENDİNE YAKIŞAN BİR STADA KAVUŞACAK
Maviş, Mevcut stadın yaklaşık 50 yıldır hizmet verdiğini ve yapıldığı zamanın teknik şartlarına sahip olması dolayısıyla bugünün ihtiyaçlarına cevap veremediğini, yeni stadın gelecek 50 yılın ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte inşa edileceğini söyledi. 

MODERN AYDINLATMA SİSTEMİ OLACAK
Dokuzoğlu stadının profesyonel aydınlatma sistemi gece antrenman ve futbol karşılaşmalarına imkan sağlanacağından sporseverler stattan daha uzun süre istifade edebilecekler.

STAT ALTTAN ISITMALI OLACAK

Yağışlı iklim şartlarından çok çabuk olumsuz etkilenen doğal çim özellikli statlardan antrenman ve futbol karşılaşmalarında yaşanan birçok problem yeni hibrit çim sahada yaşanmayacağından, sporcular daha iyi şartlarda karşılaşmalarına devam edebilecek.

SİNOP İÇİN DEĞER
Maviş, bu büyük projenin Sinop’umuza kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Gençlik ve Spor Bakanımıza ve tüm ilgililere teşekkür ediyorum” diye konuştu.