Eğitim Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Albay Mete Atay komutasındaki TCG Sokullu Mehmetpaşa gemisi Deniz Harp Okulu öğrencileri ile Sinop Limanı'na geldi.

Deniz Harp Okulu 2. sınıf öğrencileri, bando eşliğinde Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Eğitim Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Albay Mete Atay,Atatürk Anıtı'na çelenk koydu ardından İstiklal Marşı okundu.

Tören sonrasında bando eşliğinde yürüyen Deniz Harp Okulu öğrencileri çeşitli marşlar söyleyerek Atatürk Caddesi ve Bülent Ecevit Caddesi üzerinden TCG Sokullu Mehmetpaşa gemisine döndü.

Deniz Harp Okulu 2. sınıf öğrencilerinin gemi ve deniz şartlarına alışkanlık kazanmalarını sağlamak, mesleki bilgilerinin tatbikini sahada pekiştirmek,liman ziyaretleri ile bilgi ve görgülerini artırmak ve temsil yeteneklerini geliştirmek maksadıyla 15 - 26 Eylül 2014 tarihleri arasında Sinop, Samsun,Trabzon ve Karadeniz Ereğli limanlarını İleri Denizcilik Eğitimi-1 (İDE-1) kapsamında ziyaret edecekleri belirtildi.

Öğrencilere İleri Denizcilik Eğitimlerinde, gemicilik, seyir, taktik, manevralar, makine, yangın ve yara savunma eğitimleri verileceğ, üç günlük ziyaret kapsamında Deniz Harp Okulu 2.ci sınıf öğrencilerinin Sinop'ta bulunan tarihi turistik yerleri gezeceği bildirildi.
Editör: Vitrin Haber