Kocaeli'ne bağlı Darıca ilçesinde gerçekleştirilen '6. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Etkinlikleri' kapsamında düzenlenen Sinoplular Gecesi çok sayıda Sinopluyu bir araya getirdi.

Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasının 20. gününde sahnede Sinoplular vardı. Geceye, Vali Dr. Ahmet Cengiz, Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Sinoplular Derneği Başkanı Kenan Özçelik, Sinop Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Kabakçı, SİYAD Genel Başkanı Sebahattin Sungur, il genel meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı. Darıca sahilinde bulunan amfitiyatroda düzenlenen geceye bölgede yaşayan Sinoplu vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Gece Hayaller Tiyatrosu Ekibinin Gösterileriyle Başladı.
Sinop Hayaller Tiyatrosu ekibinin birbirinden güzel gösterileriyle başlayan Sinoplular gecesinin açılış konuşmasını yapan Darıca Sinoplular Derneği Başkanı Kenan Özçelik; “Darıca Sahilinde bu güzel atmosferde düzenlediğimiz Sinoplular gecesine başta Sayın Valimiz olmak üzere hepiniz hoş geldiniz. Altı yıldır süren bu güzel etkinlikte memleketimiz Sinop’u en iyi şekilde tanıtmak için gereken tüm hazırlıkları yaptık ve sizlerin beğenisine sunuyoruz. Gecemizin hazırlanmasında emeği geçen bütün dernek yöneticilerine ve Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a teşekkür ediyor, herkese iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Darıca Sahilinde Her Gece Farklı Bir Çiçek Açıyor
Sinoplular gecesinin onur konuğu olan Vali Dr. Ahmet Cengiz ise yaptığı konuşmada; “Darıca’da bu güzel ambiyansta düzenlenen Sinoplular gecesinde sizlerle birlikte olmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Bu güzide ortamı hazırlayarak, derneklerimizin kültürlerini tanıtmasına, her gece farklı bir çiçeğin açmasına vesile olan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ı ve burada program düzenleyen Dernek Başkanlarını tebrik ediyor, herkese iyi eğlenceler diliyorum’’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Dr. Ahmet Cengiz’e, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak tarafından Darıca’nın simgesi haline gelen “Gönül Birliği Kapısı”nın maketi hediye edildi.

Sinoplular, Darıca’yı Coşturdu!
Sinop Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibi tarafından Sinop yöresine ait folklor gösterilerini amfitiyatroyu tamamen dolduran binlerce vatandaş beğeniyle izlerken, gecede sahne alan sanatçılar da söyledikleri birbirinden güzel türkülerle izleyenlere keyifli bir gece yaşattı.

Programın ardından beraberindeki protokolle birlikte dernek standlarını ve Darıca sahilini gezen Vali Cengiz, Darıca sahiline gelen vatandaşların ihtiyaç duyabilecekleri her türlü sosyal donatı alanın mevcut olduğunu ve sahili çok beğendiğini belirterek sahilin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.


Birbirinden güzel skeçlerle Darıca Amfi Tiyatro’da sahne aldıklarını belirten Sinop Hayaller Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Enes Cangül ise, ”Darıca Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasının 20. Gününde Darıca Sinoplular Derneği’nin gecesi için Sinop Hayaller Tiyatrosu olarak bizlerde sahnedeki yerimizi alarak hemşerilerimizi yalnız bırakmadık. Altı yıldır Darıca sahilinde süren bu güzel etkinlikte ve atmosferde memleketimizi en iyi şekilde tanıtmak için bu yıl bizlerde Hayaller Tiyatrosu olarak bu güzel etkinlikte üstümüze düşen tüm görevleri yaptık ve Darıca’da yaşayan vatandaşlarımıza memleket esintileri getirerek beğenilerine sunduk.” ifadelerini kullandı.
Editör: Vitrin Haber