Sinop’ta yılbaşı gecesi aracının içerisinde bıçaklanarak vahşice öldürülen 63 yaşındaki Ahmet Yurteri, gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Olay yılbaşı akşamı meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 31 Aralık Çarşamba günü akşam saat 17.00 sıralarında evinden ayrılan Ahmet Yurteri bir daha geri dönmedi. Durumdan şüphelenen yakınları Ahmet Yurteri’yi aramaya çıktı. Şahsın yakınları, stat mevkisi sahil yolu kenarında duran arabayı gördü. Aracın yanına yaklaşıldığında Ahmet Yurteri kanlar içinde bulundu. Olay yerine çağrılan ambulansla Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ahmet Yurteri hayatını kaybetti. Korkunç cinayete kurban giden Ahmet Yurteri’nin cenazesinde yapılan ilk incelemede vücudunun bir çok yerinde bıçak yarası tespit edildi. Yurteri'nin cenazesi otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, maktule birikmiş kira borcu olduğu ileri sürülen Yurteri'nin kiracısı Metin S. çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. 

Dün gece saatlerinde cenazenin Ankara'dan gelmesi ardından, Yurteri için evinde helallik alındı. Öğlene müteakiben Alaaddin Camisi'nde kılınan cenaze namazı ardından Ahmet Yurteri, Çukurbağ Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazeye Yurteri ailesinin yakınları ve sevenleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Mezarlık çıkışında Yurteri'nin yakınları taziyeleri kabul etti.

Ahmet Yurteri'ye Allah'tan rahmet, geride kalanlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Editör: Vitrin Haber