Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Sinop Deniz Şehitliği’nde tören yapıldı. 

Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla gerçekleştirilen törende, 1853 Osmanlı-Rus Savaşı’nda Sinop Limanı’nda şehit olan denizcilerin kemiklerinin muhafaza edildiği Deniz Şehitliği’ne çelenk sunuldu. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Gelincik Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Mehmet Fatih Çavdar’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından şiirler okundu. Tören mangası tarafından yapılan saygı atışının ardından Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya şehitlik özel defterini imzaladı.  

Vali Çetinkaya burada yaptığı konuşmasında ‘Çanakkale Zaferi’nden tam yüz yıl sonra, yani bir asır sonra Türk milleti bugün sizlerin kahramanlıklarını çok daha farklı anıyor, sizlerin fedakarlığını ve değerini daha iyi anlıyor. Sizlerin bıraktığı 18 Mart’ın yüceliğini sizlere yakışır bir şekilde geçiriyoruz. Sizlere karşı şükran ve minnet duygularımız hiç eksilmeden artarak devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle bizlere emanet ettiğiniz kutsal vatanımızı yükseltmek ve sonsuza kadar yaşatma konusunda her zamankinden daha kararlıyız. Huzurunuzda sevgi ve saygı ile eğiliyoruz, ruhunuz şad olsun” dedi. 

Buradaki törenin ardından, Şehir Mezarlığındaki şehitlik ziyaret edilerek, müftülük görevlileri tarafından dualar okundu, Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ve protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Törene, Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Minoğlu, İl Emniyet Müdür Yusuf Biner, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, askeri erkan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

  
Editör: Vitrin Haber