Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından her hafta düzenlenen Cuma Söyleşileri'nin son konuğu İl Milli Eğitim Müdürü İlahiyatçı Dr. Şaban Karataş oldu. Karataş "Kur'an ve Tefsir kültürü" konusunu anlatırken, programa yoğun katılım oldu.

MÜSİAD salonunda büyük bir katılımla gerçekleştirilen Cuma Söyleşi programına; MÜSİAD Ankara Şubesi Eğitim Sektör Kurulu Başkanı ve AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş, MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, kurum müdürleri, çok sayıda eğitimci, iş adamı ve sanayici ile vatandaşlar katıldı. 

Sinop'ta atılmış en güzel adım
Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş, kendisinin MÜSİAD'ın bir ferdi olduğunu belirterek, Sinop'ta başlatılan Cuma Söyleşilerinin önemli bir adım olduğunu söyledi. Maviş; "MÜSİAD'ımızı Ocak ayında açmıştık. Bu gün ne kadar hayırlı bir adımın atıldığını hep birlikte görüyoruz. Ben de uzaktan da olsa takip ediyorum. Cuma Söyleşileri güzel bir gelenek olarak oturdu. Bence Sinop için atılmış önemli ve güzel bir adımdı. Peygamber efendimiz bir Hadis-i Şerifinde; 'Kim İslamda iyi bir çığır açarsa açtığı çığırın ecri ve kendisinden sonra, onunla (o çığırla) amel edenlerin ecirleri, sevaplarından hiçbir şey eksilmeden ona aittir' buyuruyor. İnşallah bu hayırlı yol ve bu hayırlı yolu açanlar için de bir sadaka-i cariye olacaktır. STK'ların çalışmaları fevkalade önemli. Evet siyaset belki önemli işler başarabilir ama; asıl toplumsal dönüşümün mihenk taşını sivil toplum kuruluşlarımız oluşturuyor. Eğer ülkede bir dönüşüm istiyorsak, bu dönüşümü bu tür kuruluşlarımızın yaptığı etkinliklerle sağlayacaktır. İnsanlarımızın yönünü hayra çevrilmesi konusunda bu gibi kuruluşlara ve çalışmalara ihtiyacımız var '" dedi. 

Az uyuyun-çok çalışın!
Konuşmasına kendisini tanıtarak başlayan İl Milli Eğitim Müdürü İlahiyatçı Dr. Şaban Karataş, kendi kaleme aldığı kitapları göstererek 'Davası olmayan insana adam denmez' sözünü hatırlattı. Gençlere tavsiyelerde bulunan ve az uyayarak çok çalışmalarını tavsiye eden Karataş; "İnanın insanın ömrü çok uzun. Hz. Nuh'a bakmaya gerek yok. Zamanı iyi değerlendirirseniz güzel işler yaparsınız. Ben az uyuyan bir insanım. Dolayısıyla genç arkadaşlarıma bunu salık veriyorum" diye konuştu. 

Dr. Şaban Karataş daha sonra "Kur'an ve Tefsir kültürü" konulu sunumunu yaptı. Karataş'ın yaklaşık 1 saat süren program büyük ilgiyle izlenirken, yoğun katılım nedeniyle salonda yer bulamayanlar programı ayakta izlemek zorunda kaldı. Etkinlik sonunda katılımcılar çay sohbetinde bir araya geldi.  

Editör: Vitrin Haber