Sinop'ta Köylere Hizmet Götürme Birliklerine alınacak bin 600 kişilik kontenjan için 2 bin 449 başvuru oldu. İşe girmek için başvuru yapanlar kura heyecanı yaşadı. 
En alt gelir grubunun kalkındırılması projesi kapsamında, Sinop İŞKUR ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı işbirliğinde başlatılan ve başvurusu 3 Eylül'de sona eren Toplum Yararına Çalışma Programları'nın kura çekimleri yapıldı. 

Aynı anda merkez ve 8 ilçemizde noter huzurunda yapılan kura çekilişi ile programlara katılanların 20 Eylül 2012 tarihinde işe başlatılacağı belirtildi. 

Sinop'ta bin 600 kişilik projeye 2 bin 449 kişinin müracaat ettiğini belirten İŞKUR İl Müdürü Mikail Gökarslan, "Katılımcıların toplu halde isim listelerinin Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlıklarına verilerek, bunların takibi yine Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlıkları tarafından yapılacak. Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlıklarınca köylerde alt yapı sorunlarını gidermek için İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından araç ve malzeme, Sinop Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personel desteği  ile 20 Eylül 2012 tarihinde bir fiil başlatılacak. Sinop Valimiz Dr. Ahmet Cengiz İl genelindeki projenin bire bir takibinde olup, Sinop Valiliği, kaymakamlıklar, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü'nün denetim yetkisi saklı kalmak kaydıyla bu proje 4904 Sayılı Kanu'nun 13. maddesi gereği İl İstihdam Kurulu Denetim Kurullarınca denetlenecektir.  

Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde çalışacak olan kişiler okulların açılması ve kış mevsiminin yaklaşması ile alacakları asgari ücret aylıklarla ve SGK ile biraz olsun rahatlayacaklar. İlimiz ekonomisine de ayrıca faydalı olacaktır" dedi. 
                                     
Bu arada programa Sinop merkezde 383, Ayancık'ta 304, Boyabat'ta 530, Durağan'da 630, Saraydüzü'nde 89, Gerze'de 112, Dikman'de 78, Türkeli'de 198, Erfelek'te 125 olmak üzere toplam 2 bin 449 kişi başvurdu.  İl genelinde en fazla müracaat ise 237 kişinin alınacağı Durağan ilçesinde yaşandı. Durağan'da 630 kişi işe girmek için programa başvurdu. 

Editör: Vitrin Haber