Sinop’ta öğrencilerin artan barınma talebini karşılamak amacıyla Sinop Şehir Stadyumunun yanında 50 bin metrekarelik kapalı alanda yer alan, 5 bin metrekarelik oturma alanına sahip olan ve bin 372 kişilik kapasitesi bulunan yeni ve modern KYK yurdu, üniversite öğrencilerini ağırlamaya hazır.

2018-2019 eğitim-öğretim yılında hizmete açılacak olan yeni KYK yurdunda, öğrencilere bir aile sıcaklığında barınma imkânı sunmak için gereken tüm hazırlıklar günler öncesinden tamamlandı.

Denize nazır binasıyla öğrencilere birçok sosyal ve kültürel imkanı da sağlayan yeni KYK yurdunu ziyaret eden AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, gelinen son aşamayı inceleyerek, Kredi ve Yurtlar Kurumu Sinop İl Müdürü Adnan Menderes Dümen ve yetkililerden bilgiler aldı. 

YENİ DÖNEM ÖNCESİ SON HAZIRLIKLAR KONUŞULDU

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, yurt ziyareti öncesi, Kredi ve Yurtlar Kurumu Sinop İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, İl Müdürü Adnan Menderes Dümen ve kurum çalışanları ile bir araya geldi.

KYK Sinop İl Müdürlüğünde gerçekleşen toplantıda Maviş, müdürlüğün çalışmaları, personel durumu, yurtların fiziki durumu, öğrenci sayısı ve kapasitesi gibi konularda İl Müdürü Adnan Menderes Dümen ve yurt müdürlerinden bilgiler aldı.

KYK YURDUNDA TÜM HAZIRLIKLAR TAMAM
AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, toplantının ardından AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik, Kredi ve Yurtlar Kurumu Sinop İl Müdürü Adnan Menderes Dümen ve ilgili personellerle birlikte Sinop’ta yükseköğretim eğitimi alacak olan öğrencilerin hizmetine sunulan yeni ve modern KYK yurdunu ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Maviş sırasıyla, öğrencilerin kaldığı odalar başta olmak üzere yemekhane, çamaşırhane, kütüphane, mescit, kafeterya ve okuma salonları ile sosyal alanları inceleyerek, son hazırlıkları gözden geçirdi.

Ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Maviş, yeni yurt binasının öğrencileri ağırlamaya hazır olduğunu belirtti. Maviş; “Bugün Sinop’umuza muazzam bir yatırım daha kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Şu anda Kredi Yurtlar Kurumumuzun yeni yurt binası tamamlanmak ve öğrencilerimizi ağırlamaya hazır olmak üzere. Burada süreç hızlı bir şekilde devam ediyor. Biliyorsunuz Sinop’umuz üniversite öğrencisi bakımdan hızlı bir gelişim gösteriyor. Şu anda 11 binin üzerinde üniversite öğrencimiz bu sene Sinop'ta olacak. 2019 yılı itibariyle de bu rakam 14-15 binleri bulacak. Üniversitemizin öğrencisi hızla artarken temel sorunlarımızdan bir tanesi öğrencilerimizi konforlu bir şekilde barındıracak ortamların oluşmasıydı. Bu açıdan şu anda burada bu yatırımla birlikte Sinop’ta öğrencilerimizin barınma ihtiyacı büyük oranda çözülmüş olacak.” dedi.

YURT KAPASİTEMİZ 3 BİN 400’E ÇIKTI
Geçtiğimiz yıl Sinop’ta bulunan yurt kapasitesinin bin 600 olduğunu hatırlatan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, bu sayının inşası tamamlanan yeni yurt ve Boyabat’ta kazandırılan yeni yurt ile birlikte 3 bin 400’e çıktığını söyledi Maviş; “Geçen eğitim-öğretim yılında bin 600 olan yurt kapasitemiz, bu yurdumuz ve Boyabat’taki yurdumuz ile birlikte 3 bin 400’e çıkmış oldu. Böylelikle kredi yurtlar kurumunun Türkiye ortalaması, üniversitedeki öğrenci sayısının yüzde 20’si iken, Sinop’ta bu oran yüzde 30’u buldu. Bu bizin için önemli ve bizi mutlu eden bir gelişme. Bu yurdumuzla birlikte Sinop’ta neredeyse öğrencilerimizin barınma ihtiyacında herhangi bir sorun kalmamış olacak” diye konuştu. 

ÖĞRENCİLER TÜM İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLECEK
Yapımı tamamlanan yurt binasının öğrencilerin sadece barınma ihtiyaçlarını karşılamayacağının altını çizen AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, içerisinde kuaförden manava, doktordan mescidine kadar birçok sosyal hizmeti karşılayabilecek bir alanı öğrencilerin hizmetine sunacaklarını ifade etti. Maviş; “Bu yurdumuz bin 372 öğrenci kapasiteli. 4 bloktan oluşuyor. Her bir odası 50 metre kare ve bir artı bir daire standardında. İçerisinde konaklama mekanının, duş, tuvalet ve çalışma odasının olduğu çok harika ve konforlu bir şekilde yapılmış olan bir bina. Aynı şekilde konferans salonları, mescidi ve bunların yanı sıra kuaförü, manavı, doktoru, hemşire odası ve daha birçok temel ihtiyaçların karşılanmasına yönelik alanların yer aldığı bir bina. Bu anlamda bu yatırımın Sinop’a kazandırılmasında emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi
Editör: Vitrin Haber