İstanbul'da 10 Aralık 2016 tarihinde Vodafone Arena Stadı yakınında meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Sinoplu Berkay Akbaş, mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. 

Ölümünün ilk yıl dönümünde Berkay Akbaş Çukurbağı Mezarlığı'nda mezarı başında dualar ve gözyaşlarıyla anıldı. Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin de hazır bulunduğu anma töreninde duygulu anlar yaşandı. Alaaddin Cami imam hatibi Abdullah Güney tarafından Kur'an tilavetinin yapıldığı programda, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik Berkay Akbaş ve tüm şehitler için dua etti.  
 
Mustafa Berkay Akbaş’ı anma programına Vali Vekili Mehmet Tanışır, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, Akbaş'ın Başkent Üniversitesinden hocaları ve arkadaşları, Akbaş'ın ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan lig maçının ardından Vodafone Arena Stadı yakınlarında 45 saniye arayla iki patlama meydana gelmiş, aralarında polis memurlarının da bulunduğu çok sayıda kişi şehit olmuş ve yaralanmıştı. Patlama esnasında İstanbul’a gezmeye giden ve olay esnasında taksiyle Vodafone Arena’nın önünden geçen Sinoplu Berkay Akbaş da hayatını kaybetmişti.