Sinop'un önemli bir kültürel mirası haline gelen ve her yıl düzenlenen Bektaşağa Panayırı bu yıl, Ramazan Bayramının 2. ve 3. gününde misafirlerini ağırladı. Sinop'ta 1946 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bektaşağa Panayırı, bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleşti.

Sinop dışında, Bafra, Trabzon, Ordu, Samsun, Amasya, Çorum, Çanakkale ve Kastamonu başta olmak üzere birçok ilden yüzlerce esnafın stant açtığı panayıra, Sinop ve çevre illerden binlerce vatandaş katıldı.  Sırık Kebabından, birçok yiyeceğe de ev sahipliği yapan panayırda, vatandaşlar kendileri için kurulan eğlence alanlarında stres atarken çocuklar da oyun alanlarında panayırın tadını çıkarttı.

Panayırda ayrıca Halka atma, bul kazan, tüfek atma, penaltı atışları gibi oyunlar Romen vatandaşlarca kurulan çadır ve stantlarda panayırı gezmeye gelen vatandaşlara sunuldu.  

Bu arada panayırda yüzlerce kilo kebap tüketildi. Panayır alanının girişinde odun ateşinde pişirilen sırık kebabının kilosu 100 TL'den, porsiyonu ise 25 TL'den satıldı.