Sinop'un önemli bir kültürel mirası haline gelen ve her yıl düzenlenen Bektaşağa Panayırı Cumartesi günü başladı, ancak ikinci gün hava muhelefetine takıldı. 

Sinop'ta 1946 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak Mayıs ayının son haftasında düzenlenen Bektaşağa Panayırı, bu yılda büyük bir katılımla gerçekleşmesi bekleniyordu. Panayırda yerini almaya başlayan bir çok esnaf Cumartesi günü tezgahlarını açtı. Sırık kebapları için yakılan ateşlerde kebaplar pişirilmeye başlandı. 

Bazı esnaflarda, panayırın en yoğun geçmesini bekledikleri ikinci gününü bekledi. İlk gün panayıra gelen  vatandaşlarda, hem alışveriş, hem de alanda piknik yaptı. Bir çok vatandaşta panayıra gelmek için Pazar gününü bekledi. Her yıl yapılan Karakucak güreşlerinin ise, bu yıl maddi sıkıntılar nedeniyle yapılamayacağı açıklandı.   

PANAYIR 13-14 MAYIS TARİHİNE ERTELENDİ
Ancak Cumartesi günü akşam saatlerinde başlayan ve devam etmesi beklenen yağış nedeniyle, muhtarlık tarafından panayırın iptal edildiği duyuruldu. Açıklamada; "Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz bu yılda  6 -7 mayıs tarihleri arasında planlanan Bektasağa hıdrellez şenlikleri hava muhalefeti nedeniyle 13-14 mayıs tarihine ertelenmiştir" denildi. 

 
Editör: Vitrin Haber