Muğla’da kurulan Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği’nin Türk Kadınının Zaferi projesi kapsamında, 19 Mayıs günü yola çıkardıkları Türk Bayrağını 81 İli dolaştırarak 30 Ağustos günü yine Muğla’ya ulaştıracaklar.

Dün Kastamonu’dan Leyla Gürbüz, Ayhan Yıldırım ve Galip Özden Süzen tarafından getirilen Türk bayrağı, Sinop’ta Seniha Kocaman ve Sinoplu kadın bisikletlilere teslim edildi. Şanlı bayrağımızı teslim alan Seniha Kocaman ve Sinoplu kadın bisikletliler bayrağımızı rotanın diğer durağı olan Samsun ilindeki bisikletlilere teslim edecek. 

KADINLARIN BİSİKLET KULLANIMINI ARTIRMAK İSTİYORUZ
Projeye katılan Seniha Kocaman, Muğla Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği tarafından hayata geçirilen Türk Kadınının Zaferi projesine Sinop olarak destek verdiklerini söylerken bu projenin hedefinin, bisiklet kullanan kadın sayısını artırmak olduğunu belirtti.

Kocaman, “Mor pedal Türk kadınının Zaferi projesi 81 ilde elden ele dolaşan bayrağımızı bu gün Kastamonu ilimizden Leyla Gürbüz ve ekibinden Sinop olarak karşılamanın heyecanını ve coşkusunu yaşıyoruz. Bayrağımızı bugün teslim alıp yarında Samsun ili Bayraktarımız ve ekibine ulaştırmak için sabah yola çıkacağız. Projenin amacı 19 Mayıs’ta Muğla’dan yola çıkartılan Türk Bayrağı’nı 81 ili dolaştıktan sonra 30 Ağustos’ta yine Muğla iline teslim etmek. 

Erkek bisikletçi arkadaşlarımız bize destek için yanımızdalar. 19 Mayıs ve 30 Ağustos tarihinde bu ülkeyi kurmak için kadın erkek, genç yaşlı hep beraberdik, şimdi de bisiklet kullanımı dahil her alanda birlikte olmayı diliyoruz. Bisiklet Özgürlüktür güvendir. Herkese bisiklet kullanmasını öneriyorum ben de 57 yaşımda özel eğitim ve oğlumun desteği ile öğrendim. Hiç bir şey için geç değildir ama siz ertelemeyin derim biran önce bisiklet yaşamınızda olsun. Nice bisikletle sağlıklı mutlu güzel etkinliklerde birlikte olmak umuduyla” diye konuştu.

BU PROJEDE YER ALMAK BİZİM İÇİN BİR ONUR 
Proje kapsamında Kastamonu’da devraldıkları Türk Bayrağını Sinop’a getiren ekibin lideri Leyla Gürbüz’de böyle anlamlı bir organizasyonun bir parçası olmaktan onur duyduğunu söyledi. Gürbüz; “Bizler, yani 81 ilin kadın bisikletlileri olarak ilk kez ortak bir projenin bileşenleri olduk. İlk kez elele verip 81 halkalı kocaman bir zincir oluşturduk. Kalabalık, keyifli ve kucaklayıcı aileye dönüşen sıcacık köprüler kuruldu aramızda. Ülkenin hangi köşesine gidersek gidelim, çalacak bir dost kapımızın varlığını bilmek heyecan verici.

Ben de bugün Kastamonu bisiklet grubu üyesi, Kastamonu Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneği üyesi olarak Seniha hanıma bayrağımızı teslim ediyorum. Biz 21. İldik. 2 gün süren etabımızda 194 km. yol yaptık. Hedefimiz; dikkati bisiklet kullanan kadına yönlendirmektir. Kent içi ulaşımı kolaylaştıran bisikletin kadınlar tarafından kullanımını yaygınlaştırmaktır. Sağlıklı yaşam ve mutlu insanlar için bisiklet sporunun gerekliliğine vurgu yapıyoruz. Günümüzün en yıpratıcı sorunlarından olan trafik kaosuna bisikletle dur! diyoruz. Çünkü inanıyoruz ki kadınların gücü ve kararlılığı, çevresine örnek olacaktır. Egzoz gazı kirliliğine mahkum olmayı reddeden, toplumsal duyarlılık öneriyoruz herkese. Bisikletin birleştirici gücüne güveniyoruz” dedi. 

Sinop şehir tabelası önünde gerçekleştirilen bayrak teslim törenine Bisiklet Sinop İl Temsilcisi Mustafa Aytaç, TEMA Merkez İlçe Sorumlusu Özgür Cebeci ile Sinoplu bisikletçiler katıldı. Kastamonu’dan gelen grubu karşılayanlar arasında CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in eşi Cana Karadeniz de yer aldı.
Editör: Vitrin Haber