Sinop İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Abdullah Batur, valilik makamına verdiği dilekçe ile Atatürk Devlet Hastanesi’nin havalandırma sorununa dikkat çekerek, konunun çözümünü istedi.

Dilekçesinde özellikle yaz aylarında hem hastaların, hem de hastane personelinin söz konusu havalandırma sorunuyla ilgili büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Batur, hastaneye bir an önce yeni havalandırma sisteminin yapılması gerektiğini kaydetti. 

Sinop İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Abdullah Batur dilekçesinde şu ifadelere yer verdi; “Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Poliklinikleri Pazartesi, Salı günleri acil servisten gelenler dahil 2500-3000 hastaya, diğer günler 1500- 2000 hastaya hizmet vermektedir.

Haftalık 10.000-12000 hastaya hizmet veren Polikliniklerin hasta yoğunluğu yaz aylarında daha da artış göstermektedir.
Mevcut mimarisi itibarı ile hastalar ve personel için yorucu bir bina olan hastanenin en önemli sorunlarından biri havalandırma eksikliğidir.

Yeni sayılan hastanenin, havalandırma sistemi projesi olmadan yapılması ve faaliyete geçirilmesi sağlığa hizmetle ters düşen bir uygulamadır. Hastanenin poliklinik bekleme salonlarında havalandırma sistemi olmayışı, salonların doğal havalandırmaya müsait olmaması hastane personelini, hastaları ve doktorları rahatsız etmektedir.

Kışın ısınma sisteminden, yazın havaların sıcaklığından ortama hakim olan her türlü koku nefes almayı zorlaştırdığı gibi tahammül sınırlarını da zorlamaktadır.

Sayın Valim; hastaların ve hastane çalışanlarının bu sağlıksız ortadan kurtulmaları için Atatürk Devlet Hastanesine ısıtma- soğutma- havalandırma sisteminin acilen kurulması gerekmektedir”

Editör: Vitrin Haber