Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, geçen hafta gerçekleştirilen Paralel Yapı Operasyonu kapsamında tanıklar dahil şu ana kadar 157 kişinin ifadesine başvurulduğunu belirterek, tutuklu sayısının ise 5 olduğunu söyledi.  

Ozan Kaya bu gün Sinop Adliyesi'nde yaptığı basın toplantısında, 'paralel yapı' operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Operasyonun Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık Organize Suçlar Şubesi ile birlikte gerçekleştirildiğini kaydeden Ozan Kaya; "Operasyon kapsamında tanıklar dahil 157 kişinin ifadesine başvurulmuştur. Halen tutuklu sayısı 5'tir. 8 şüphelide de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Gözaltı uygulamamız sadece 1 şüpheli hakkında yapıldı. Diğer uygulamamız 'yakalama' uygulamasıdır. Herhangibir nezarethane girişi yapılmamıştır. Şahıslar, yakalanmalarına müteakip Cumhuriyet Başsavcılığımızda mevcut olarak hazır edilmiştir. İfadelerine müteakip de haklarında ki mevcut delil durumlarına göre kimisi serbest bırakılmış, kimisi tutuklama, kimisi de adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir" diye konuştu. 

Kaya'nın açıklamalarını VİDEOLU izleyebilirsiniz...

 

Başsavcı Kaya, bu kapsamda İstanbul, Ankara, Boyabat, Samsun, Sungurlu, Edirne, Küçükçekmece, Denizli, Terme, Çarşamba, Tercan, Konya, Ordu, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılıkları, Samsun Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Üst Kurulu, Sinop Milli Eğitim Müdürlüğü, Sinop Üniversitesi Rektörlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığının çalışmalarından istifade edildiğini dile getirdi. 

Kaya, aralarında doktor, hemşire, üniversite öğrencisi, esnaf, üniversite öğretim görevlileri, müftülük personeli, öğretmenlerin de bulunduğu dosya şüphelilerinin ev, iş yeri ve araçlarında suç delillerine ulaşılması amacıyla 2 Şubat'ta arama, el koyma ve imaj alma işlemlerine başlanıp 3 gün devam ettiğini söyledi.



Editör: Vitrin Haber